Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 2
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SAĞLIK BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Araştırma Sorunu: Türkiye’de Sağlık Bilgi Sistemleri, 2003 yılından itibaren hızlı gelişme göstermiştir. Bu değişim sürecinde, sağlık sektöründe yer alacak olan sağlık alanında öğrenim gören öğrencilerin sağlık bilişimi konusundaki bilgi düzeylerinin hangi seviyede olduğunun saptanması önem arz etmektedir. Araştırmanın Amacı: Üniversite öğrencilerinin sağlık bilgi sistemi hakkındaki bilgi düzeylerinin belirli bazı demografik değişkenlere göre anlamlı olup olmadığını incelemektir. Yöntem: Bu araştırmada nicel araştırma modeli kullanılmıştır. Araştırmacılar tarafından oluşturulan öğrencilerin sağlık bilgi sistemleri bilgi düzeylerini ölçmek amacıyla hazırlanan anket uygulanmıştır. Araştırmanın evrenini, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri oluşturmaktadır. Öğrencilerin tümüne ulaşımın zor olması nedeniyle kota örnekleme yöntemi seçilmiş olup, her bölüm ve her sınıftan 20 öğrenciye anket uygulanmıştır. Tüm analizler SPSS 17.0 programı ile yapılmıştır. Bulgular: Öğrencilerin en fazla e-nabız, Halk Sağlığı Yönetim Sistemi ve Sağlık Bilgi Sistemleri uygulamalarını bildikleri ve kullandıkları belirlenmiştir. Genel olarak, bölümlerin Merkezi Hekim Randevu Sistemi/ Alo 182 (MHRS) konusunda bilgili olduklarını ve kullandıklarını anket sonuçları göstermektedir. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre, öğrencilerin bilgi teknolojilerini kullanımında artış görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research