Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 73
 İndirme 15
COVID-19 NEDENİYLE ÜNİVERSİTELERDE VERİLEN UZAKTAN EĞİTİME ÖĞRENCİLERİN BAKIŞ AÇISI: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MYO ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Küresel çapta bir krize neden olan Covid-19 virüsü 201 9 yılında ortaya çıkmış ve 2020 yılında bütün dünyaya yayılarak birçok alanda değişime neden olmuştur. Bu salgından en çok etkilenen alanların başında ise hiç şüphesiz eğitim gelmektedir. Özellikle eğitim kurumlarının kapatılıp karantina sürecinin hızlı bir şekilde ülkelerde uygulanması ile birlikte uzaktan eğitim bir seçenek olarak ülkelerin karşısına çıkmıştır. Bu süreçte, ülkemizde de tüm öğretim kademelerinde örgün eğitime ara verilmiş ve uzaktan eğitim sistemine geçiş kararı alınmıştır. Ancak Covid-19 nedeniyle yükseköğretim kurumlarında yürütülen uzaktan eğitim, uzaktan eğitim olarak adlandırılan süreçten farklı dinamiklere sahiptir. Bu eğitim, acil uzaktan öğretim olarak isimlendirilmektedir. Acil uzaktan öğretim, bir kriz anında yüz yüze eğitimin geçici olarak teknoloji ortamına aktarılmasıdır. Başka bir ifadeyle, geleneksel sınıfın belirli bir süreliğine çevrim içi ortama taşınması ve sorun ortadan kalktığında tekrar yüz yüze eğitime geçilmesidir. Bu çalışmada amaç, Covid-19 nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda verilen uzaktan eğitime ilişkin öğrencilerin algılarını tespit etmektir. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Araştırma verileri, 2019-2020 eğitim-öğretin yılı bahar döneminde Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda kayıt yenileten 263 öğrenciden elde edilmiştir. Araştırma sonucunda, öğrencilerin %54,9’unun kişisel bilgisayarı ve internet bağlantısı olmadığı, tercihlerinin yüz yüze eğitimden yana olmasına rağmen, salgın tehlikesi tamamen ortadan kalkana kadar uzaktan eğitime devam edilmesi gerektiği görüşünde oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca, Gaziantep Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin uzaktan eğitime geçiş sürecinde her türlü bilgilendirmeyi yaptığını, ancak sistemi ilk kullanıma başladıklarında kullanımla ilgili bazı sorunlar yaşadıkları tespit edilmiştir. Öğrencilerin sistemi ders anlatımı ve online sınav için iyi entegre olmuş buldukları, ancak sınavların uzaktan denetimsiz olarak yapılmasının değerlendirme açısından doğru olmadığı görüşünde oldukları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.453
Journal of Social and Humanities Sciences Research