Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 12
İbn Tabâtabâ'nın İlim Dünyasındaki Yeri
2020
Dergi:  
Balıkesir İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ebü’l-Hasan İbn Tabâtabâ el-Alevî (322/934), Abbasilerin ikinci döneminde yaşamıştır. Bu dönem, tarihte kültürel ve ilmî açıdan hareketli bir dönem olmuş, her alanda çok değerli eserler ortaya konulmuştur. İbn Tabâtabâ öğrenimini doğup büyüdüğü yer olan İsfahan’da tamamlamış ve Arap Dili alanında önemli eserler ortaya koymuştur. Kaynaklarda İbn Tabataba’ya nisbet edilen sekiz eser ismi geçmektedir. Günümüze ulaşanönemli eseri ‘İyârü’ş-şi‘r’dir. Bu eserini, şiir sanatını edebî ölçütlere göre açıklamak için kaleme almıştır. Sade bir üslupla ders kitabı formatında öz bilgiler vermiştir. İyârü’ş-şi‘r’i değerli yapan bir yönü de edebî tenkitin farklı konularında kısa açıklamalarda bulunmuş olmasıdır. Kendisi de bir şair olan İbn Tabâtabâ’nın şiirlere ilişkin yorumları kendisinden sonraki âlimler tarafından benimsenmiş ve benzer açıklamalarda bulunulmuştur. Sonraki dönemlerde kaleme alınan pek çok eserde İbn Tabâtabâ’nın ismine veya ismi zikredilmeksizin fikrine rastlamak mümkündür. Bu çalışmada ilk olarak İbn Tabâtabâ’nın hayatı ve eserleri tabakat kitaplarındaki bilgiler ışığında verilecektir. Daha sonra ise İbn Tabâtabâ’nın çağdaşı ve sonraki dönem âlimlerinin eserlerinden hareketle kendisinin ilim dünyasına yapmış olduğu katkılar incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

The place of Ibn Tabâtabâ in the Islamic world
2020
Yazar:  
Özet:

Abûl-Hasan Ibn Tabâtabâ al-Alevî (322/934), lived in the second period of the Abbasians. This period has been a period of cultural and scientific activity in history, with very valuable works presented in all fields. Ibn Tabâtabâ completed his education in Isfahan, where he was born and grew up, and presented important works in the field of Arabic. There are eight kinds of names that are referred to as Ibn Tabataba. Today is the day of the righteousness. This work was made to explain the poetry according to literary standards. He has given the knowledge in the form of the book. It is a good thing to say, that it is a good thing to say, that it is a good thing to say, that it is a good thing to say, that it is a good thing to say. He is a poet, and the poems of Ibn Tabâtabâ have been accepted by the followers of the world, and they have been presented in similar explanations. In many of the following periods, it is possible to find the idea of the name or name of Ibn Tabtaba without mentioning it. In this study, first the life and works of Ibn Tabtaba will be given in the light of the information in the layer books. After that, he will be able to see what he has done to the world of knowledge, and what he has done to the world of knowledge, and what he has done to the world of knowledge.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Balıkesir İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 186
Atıf : 154
2023 Impact/Etki : 0.102
Balıkesir İlahiyat Dergisi