Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 10
İbn ‘Âşür'un Hayatı, Eserleri ve Hadis Yorumculuğu (en-Nazaru’l-fasîh ve Keşfu’l-muğattâ Örneği)
2020
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hz. Peygamber’in söz, fiil ve onayları olan hadisler, İslâm dininin iki temel kaynağından biridir. Sahip olduğu bu ehemmiyete binaen hadislerin doğru bir şekilde anlaşılması ve yorumlanması oldukça önemli bir durumdur. Çünkü hadisler, Kur’ân-ı Kerîm’le birlikte bizlere İslâm dinini öğretmektedir. Bunun için hadislerin yorumlanması hususunda hicri ilk asırlarda görülen küçük çaplı faaliyetler, zamanla büyük eserlerin telif edildiği bir noktaya gelmiş ve bu konuda benzeri görülmeyecek bir çaba gösterilmiştir. Hadislerin şerh edilmesi konusunda geçmişte olduğu gibi günümüzde de devam etmekte ve bu konuda yeni eserler yazılmaktadır. Yakın bir dönemde yaşayıp İslâm âleminde önde gelen âlimlerden olan Muhammed et-Tâhir b. ‘Âşûr, hadislerin anlaşılması noktasında gayret göstermiş, bu alanda çeşitli eserler telif etmiştir. O, 1879-1973 yılları arasında Tunus’ta yaşamış olup çeşitli alanlarda pek çok değerli eserler yazmıştır. Bu çalışmalardan bazıları, hadislerin ve hadis kitaplarının şerh edilmesi hakkındadır. Nitekim İbn ‘Âşûr, Buhârî’nin es-Sahîh’i üzerine en-Nazaru’l-fasîh ve Mâlik b. Enes’in el-Muvatta’ı hakkında Keşfu’l-muğattâ eserlerini telif etmiştir. Bu makalede kısa bir girişten sonra İbn ‘Âşûr’un hayatına ve eserlerine değinilecektir. Ardından eserlerinden hareketle örnekler verilerek hadisleri şerh etme yöntemine temas edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

His life, his works and his interpretation of Hadis (en-Nazaru’l-fasîh and Discovery’l-muğattâ)
2020
Yazar:  
Özet:

by Hz. The words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the words of the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) are one of the two main sources of Islam. It is very important to understand and interpret the truth of the truth which has been made. The Qur’an teaches us the religion of Islam with the Qur’an. For this reason, the small-scale activities seen in the early centuries in terms of the interpretation of the hadiths have come to a point where great works have been written over time and a effort has been made that will not be seen in this regard. As in the past, it continues to be the same as in the present day, and new works are written about it. Muhammad et al-Tâhir, who lived in the nearest period and was the leader of the Islamic world. He has made a great deal of work in the field, and he has made a great deal of work in the field. He lived in Tunisia between 1879-1973 and has written many valuable works in various fields. Some of these works are about the honour of the hadiths and the hadith books. In fact, Ibn ‘Ashur has written his works on the Bukhari’s es-Sahîh, en-Nazaru’l-Fâîh and Mâlik B. Enes’s al-Muvatta. After a short entry in this article, it will refer to the life of Ibn ‘Ashur and his works. Then they will be given examples of their works, and they will be contacted with the method of praising the hadits.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 329
Atıf : 334
2023 Impact/Etki : 0.12
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi