Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 3
Okul Öncesi Eğitimde Müzik Etkinliklerinde Kullanılan Öğretim Yöntem ve Materyallerine Yönelik Öğretmen Görüşleri
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada okul öncesi eğitimde okul öncesi öğretmenlerinin müzik merkezlerinde var olan materyallere ilişkin bilgi edinilmesi, bu müzik materyallerinin müzik etkinliklerinde ne sıklıkla kullandığına ilişkin görüş alınarak öğretmenlerin müzik etkinliği planlarken ve uygularken karşılaştıkları zorlukların tespit edilmesi ve kullandıkları yöntem ve tekniklerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma, olgubilim (fenomenoloji) deseninde nitel bir çalışmadır. Araştırmanın çalışma grubunu Muş ili merkez ilçesi sınırları içinde görev yapmakta olan 19 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Çalışma grubunun seçiminde olasılıklı olmayan örnekleme yöntemlerinden amaca yönelik örnekleme ve bu örnekleme içerisinde yer alan kolay ulaşılabilir durum örneklemesi temel alınmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Öğretmenlerle yapılan görüşmelerin veri analizinde tümevarımsal yaklaşımın temel alındığı içerik analizi kullanılmıştır. Araştırmada öğretmenlerin müzik etkinliklerini sınıflarında en çok ritim duygusu geliştirmek için kullandıkları tespit edilmiştir.   

Anahtar Kelimeler:

Pre-school Teachers’ Views Toward Teaching Methods and Materials Used In Musical Activities In Pre-school Education
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, it has been intend to get data about the existing materials used by pre-school teachers in music centers in pre-school education, to identify the problems encountered by the teachers in planning and practicing the musical activities by taking the opinions about how frequently these music materials are used in the musical activities, and to determine the methods and techniques implemented by them. The research is a qualitative study that is in the pattern of phenomenology. 19 pre-school teachers serving within the borders of the central district of Mus Province compose the study group of the research. The selection of the study group is based on the goal-oriented sampling among the non-probability sampling methods and easily accessible case sampling included in this sampling. As data collection instrument in the research, semi-structured interview form has been conducted. Content analysis, in which the inductive approach is based on, has been used in the data analysis of the interviews implemented with the teachers. In the study, it has been concluded that the teachers mostly use the musical activities to improve the sense of rhythm in their class. It can be recommended that the pre-school teachers should make a profession association with the universities for the solution of problems related to classroom management they encounter in performing the musical activities and keep themselves up to date with new methods and techniques. It may also be advisable to use the micro teaching method in terms of seeing their deficiencies at this stage and generating their own solutions to proceed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.283
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi