Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 26
 İndirme 1
ŞANGAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ (ŞİÖ) VE TÜRKİYE’NİN ŞİÖ İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DIŞ TİCARETİN ANALİZİ
2017
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra, bölgede oluşan boşluğu gidermek ve ABD’nin tek kutuplu düzenine karşı Asya’nın iki büyük ülkesi olan Çin ve Rusya’nın öncülüğü ile Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kurulmuştur. Asyadaki ülkeler arasında işbirliğini artırmayı amaçlayan ŞİÖ’nün kuruluş amacı Çin ve Rusya'nın Asya'da güvenlik üzerine işbirliği yapmak istemeleridir. ŞİÖ’nün sekiz üyesi bulunuyor. Merkezi Pekin’de bulunan örgütün üyeleri Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Pakistan ve Hindistan. Diğer yandan Afganistan, Belarus, Moğolistan, ve İran ise gözlemci ülkelerdir. Türkiye ise diyalog ortağı ülkeler arasında yer almaktadır.                 Bu çalışmada, Türkiye ile ŞİÖ arasındaki dış ticaret ilişkileri incelenmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye ile ŞİÖ arasındaki dış ticaret ilişkilerinin daha da artış göstermesi gerektiği görülmektedir. Türkiye ve diğer bölge ülkeleri için önemli bir pazar haline gelen Türki Cumhuriyetler ile Türkiye arasında, geçmişten gelen tarihi ve kültürel bağlar bulunmaktadır. Bu yüzden Türkiye’nin ŞİÖ ile ticari faaliyetlerini gerçekleştirmesi hem Türkiye hem de bölge ekonomileri için büyük önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Shanghai Labour Organization (SHI) and the Analysis of the Dental Tissue that Turkey realized with the SHI
2017
Yazar:  
Özet:

After the dissolution of the Soviet Union, the Shanghai Cooperation Organization (SCO) was established under the leadership of China and Russia, the two major countries of Asia, to eliminate the gap in the region and the U.S.'s one-pole order. The purpose of the ISO, which aims to enhance cooperation between Asian countries, is that China and Russia want to cooperate on security in Asia. The group has eight members. Members of the organization located in Beijing are the People's Republic of China, the Russian Federation, Uzbekistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Pakistan and India. On the other hand, Afghanistan, Belarus, Mongolia, and Iran are observing countries. Turkey is a dialogue partner among the countries.                 In this study, we have studied the foreign trade relations between Turkey and ISIS. The results of the assessments show that the foreign trade relations between Turkey and the U.S. should be further increased. There are historical and cultural ties between the Turkish Republics and Turkey, which have become an important market for Turkey and other countries in the region. Therefore, Turkey’s implementation of its trade activities with the ISO is of great importance for both Turkey and the region’s economies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.360
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi