Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 5
Asya Kıtasında Hak ve Özgürlük Mücadelesinde Kadın Siyasal Figürler: Değişim Mümkün müdür?
2019
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

Kadınlar  toplumsal, ekonomik ve siyasal alanlardaki hak kazanımlarına 20. Yy’de sahip olmuşlardır. Ancak bu haklar günümüzde istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Özellikle de kadınların siyasal haklarının daha kısıtlı olması, dünya genelinde kadınların siyasal katılım oranın düşük kalmasına neden olmuştur. Hâlbuki kadınların siyasal oluşumlar içinde olması, kadın sorunun çözümü için önemli bir adımdır. Bu nedenle kadın sorununun çözümü için kadınların siyasetteki temsil sayısının artması, kadın siyasetçi kotalarının arttırılması ve kadınların daha aktif siyasi oluşumlar içinde olmaları gerekmektedir.  Böylelikle kadınların siyasal yaşama katılımı ve kamusal kararlarda karar almaları daha kolay olacaktır. Ancak bu durum her toplum için aynı koşulları taşımamaktadır. Örneğin Asya uluslararası politikasında kadın aktörler bulundukları siyasi konumları itibariyle dünya gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Bilhassa İkinci Dünya Savaşı sonrası yeni bir siyasi değişim sürecine giren Çin ve Myanmar’da kadın aktörlere yönelik baskılar üst seviyelere ulaşmıştır. Bu iki ülkede toplumu ilgilendiren konularda sadece erkek aktörlerin kararlar alması kadın aktörleri siyasetin dışına itmektedir. Bu bağlamda çalışmada genel olarak Asya toplumunda kadın siyasal figürlerin genel bir değerlendirilmesi yapılacak, Myanmar ve Doğu Türkistan’ın siyasal dönüşümleri anlatılacak ve çalışmanın ana konusunu oluşturan Aung San Suu Kyii ve Rebiya Kaderr’in yürütmeye çalıştıkları demokrasi mücadelelerine dikkat çekilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Women Political Figures in the Struggle for Rights and Freedoms in the Asian Continent: Is Change Possible?
2019
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

Women in social, economic and political fields. They were in YY. However, these rights have not reached the required level today. In particular, the limited political rights of women have led to the decline of women’s political participation throughout the world. However, being women in political formations is an important step towards the solution of the women’s problem. Therefore, to solve the problem of women, it is necessary to increase the number of women represented in politics, to increase the women's political quotas, and women to be more active in political formations.  This will make it easier for women to participate in political life and make decisions in public decisions. However, this situation does not bring the same conditions for every society. For example, in Asian international politics, women play an important role in the world’s agenda in terms of their political positions. In particular, in China and Myanmar, which entered a new process of political change after World War II, the pressure on women’s actors has reached the highest levels. In these two countries, the decision of only male actors on issues that concern society is pushing women actors out of politics. In this context, the study will generally; a general assessment of women’s political figures in the Asian society will be carried out, the political transformations in Myanmar and Eastern Turkistan will be described and the main subject of the study will be the attention to the democracy struggles that Aung San Suu Kyi and Rebiya Kaderr are trying to carry out.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Dergi:  
TroyAcademy
Yazar:  
Özet:

Kadınlar;  toplumsal, ekonomik ve siyasal alanlardaki hak kazanımlarına 20. Yy’de sahip olmuşlardır. Ancak bu haklar günümüzde istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Özellikle de kadınların siyasal haklarının daha kısıtlı olması, dünya genelinde kadınların siyasal katılım oranın düşük kalmasına neden olmuştur. Hâlbuki kadınların siyasal oluşumlar içinde olması, kadın sorunun çözümü için önemli bir adımdır. Bu nedenle kadın sorununun çözümü için kadınların siyasetteki temsil sayısının artması, kadın siyasetçi kotalarının arttırılması ve kadınların daha aktif siyasi oluşumlar içinde olmaları gerekmektedir.  Böylelikle kadınların siyasal yaşama katılımı ve kamusal kararlarda karar almaları daha kolay olacaktır. Ancak bu durum her toplum için aynı koşulları taşımamaktadır. Örneğin Asya uluslararası politikasında kadın aktörler bulundukları siyasi konumları itibariyle dünya gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Bilhassa İkinci Dünya Savaşı sonrası yeni bir siyasi değişim sürecine giren Çin ve Myanmar’da; kadın aktörlere yönelik baskılar üst seviyelere ulaşmıştır. Bu iki ülkede toplumu ilgilendiren konularda sadece erkek aktörlerin kararlar alması kadın aktörleri siyasetin dışına itmektedir. Bu bağlamda çalışmada genel olarak; Asya toplumunda kadın siyasal figürlerin genel bir değerlendirilmesi yapılacak, Myanmar ve Doğu Türkistan’ın siyasal dönüşümleri anlatılacak ve çalışmanın ana konusunu oluşturan Aung San Suu Kyii ve Rebiya Kaderr’in yürütmeye çalıştıkları demokrasi mücadelelerine dikkat çekilecektir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










TroyAcademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 183
Atıf : 549
2023 Impact/Etki : 0.22
TroyAcademy