Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 6
GÖRME ENGELLİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRENME STİLLERİNİN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Öğrenme, yaşam boyu devam eden bir süreç olarak ele alındığında bunun önemli bir kısmı örgün eğitim kurumlarında gerçekleşmektedir. Örgün eğitimde, kullanılan öğretim yöntem, teknik ve materyallerin yanı sıra her öğrencinin öğrenme stilinin belirlenmesi ve dikkate alınmasının öğrenme süreçleri açısından önemli olduğu düşünülmektedir. Görme engelli öğrencilerin öğrenme stillerine yönelik eğitsel çalışmalar onların öğrenme ortamlarından üst düzeyde faydalanabilmesini sağlayabilir. Bu bağlamda çalışmanın genel amacı, görme engelli öğrencilerin öğrenme stillerinin belirlenerek, çeşitli değişkenler açısından farklılık gösterip göstermediğinin ortaya koyulmasıdır. Çalışma 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesinde bulunan bir görme engelli ortaokulunun 6, 7 ve 8. sınıflarından toplam 18 öğrenciyle yürütülmüştür. Çalışmada görme engelli öğrencilerin öğrenme stillerini belirlemek için “Kolb Öğrenme Stilleri Envanteri” kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen veriler üzerinde betimsel analizler ve Kay-Kare Testi yapılmıştır. Araştırma sonucunda görme engelli öğrencilerin en fazla (%44.4) yerleştiren öğrenme stiline, en az (%5.6) özümseyen öğrenme stiline sahip oldukları belirlenmiştir. Bunun yanı sıra görme engelli öğrencilerin öğrenme stillerinin cinsiyet, sınıf düzeyi, anne ve baba eğitim durumu, gelir düzeyi değişkenleri açısından ise farklılaşmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research