Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 167
 İndirme 45
İlkokul Öğrencilerinin Öğrenme Stilleri ile Akademik Başarıları Arasındaki İlişki
2016
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, ilkokul 4. Sınıf öğrencilerinin öğrenme stillerini belirlemek ve öğrenme stilleri ile akademik başarıları arasındaki ilişkiyi ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırma, ilişkisel tarama modelinde yapılmış betimsel bir çalışmadır. Çalışma grubunu 2013-2014 eğitim- öğretim yılı içinde öğrenim görmekte olan 176 kız, 164 erkek toplam 340 ilkokul 4. Sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada öğrencilerin öğrenme stillerini belirlemek için Kolb (1985) tarafından geliştirilen, Aşkar ve Akkoyunlu (1993) tarafından Türkçeye uyarlama çalışması yapılan “Kolb’ un Öğrenme Stili Envanteri” ile “Kişisel Bilgi Formu” kullanılmıştır. Akademik başarı notları olarak, yılsonu karne notları kullanılmıştır. Verilerin analizinde; frekans, yüzde, Kaykare (χ2) ve tek yönlü varyans analizi (F testi) kullanılmış ve korelasyon katsayıları hesaplanmıştır.Araştırmada sonucunda öğrencilerin; % 42.6’sı özümseyen, % 27.9’u değiştiren, % 18.2’si ayrıştıran, %11.3’ü yerleştiren öğrenme stiline sahip oldukları bulunmuştur. Öğrenme stilleri arasında belirlenen bu farklılığın anlamlı olduğu, öğrencilerinçok özümseyen öğrenme stiline sahip olduğu bulunmuştur. Cinsiyet değişkenine göre kız öğrencilerin % 52.3 değiştiren, erkek öğrencilerin % 50.0 özümseyen öğrenme stiline sahip olduğu bulunmuştur. Öğrencilerin cinsiyet değişkenine göre öğrenme stillerinde görülen farklılığın istatistiksel olarak anlamlı olduğu, öğrenme stilleri ile sosyal bilgiler dersi akademik başarıları arasında anlamlı bir ilişkinin olmadığı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi