Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 54
 İndirme 20
ARGÜMANTASYON TABANLI BİLİM ÖĞRENME YAKLAŞIMININ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN KAVRAMSAL ANLAMALARINA VE FENDEKİ GÖSTERİMLERİ KULLANMAYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, argümantasyon tabanlı bilim öğrenme (ATBÖ) yaklaşımının ortaokul 6. sınıf öğrencilerinin maddenin tanecikli yapısı ünitesindeki konulara yönelik kavramsal anlamalarına ve öğrencilerin fendeki gösterimleri kullanmayla ilgili görüşlerine etkisi incelenmiştir. Basit deneysel yöntemin uygulandığı çalışmaya 37 öğrenci katılmıştır. Çalışmada veri toplama araçları olarak iki aşamalı kavram başarı testi ve gösterim anketi kullanılmıştır. Kavram başarı testi ve gösterim anketinden elde edilen veriler ilişkili örneklem t testi kullanılarak analiz edilirken, erkek ve kız öğrencilerin kavram başarı testi ve gösterim anketinden elde edilen sonuçları için ANCOVA yapılmıştır. Çalışma sonucunda, öğrencilerin kavramsal başarıları ve gösterimle ilgili görüşleri son test lehine istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık göstermiştir. Kız ve erkek öğrencilerin ön ve son test kavramsal başarıları ve gösterimle ilgili görüşleri incelendiğinde, ön testlerde kız öğrenciler lehine anlamlı bir farklılık bulunurken, son testlerde cinsiyetler açısından istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık bulunmamıştır. Ayrıca, birden çok gösterim kullandıklarında bilgileri daha iyi öğrendikleri ve daha kolay hatırladıkları, fikirleri daha etkili bir şekilde organize ettikleri için öğrencilerin çoklu gösterimleri kullanmayı tercih ettikleri ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda çoklu gösterimlerin fikirlerin daha doğru iletilmesine ve başkaları tarafından anlaşılmasına yardımcı olduğu için öğrenciler tarafından tercih edildiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

ARGÜMANTASYON TABANLI BİLİM ÖĞRENME YAKLAŞIMININ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN KAVRAMSAL ANLAMALARINA VE FENDEKİ GÖSTERİMLERİ KULLANMAYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNE ETKİSİ
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the influence of the argument-based scientific learning approach (ATBÖ) on high school 6th grade students' conceptual understanding of subjects in the subject structure unit of the material and their opinions on the use of the demonstrations in the field. 37 students participated in the study that applied the simple experimental method. In the study, the two-stage concept success test and display survey were used as data collection tools. While the data obtained from the concept success test and presentation survey are analyzed using the related sample t test, the ANCOVA was made for the results obtained from the concept success test and presentation survey of male and female students. As a result of the study, the student’s conceptual achievements and opinions about the performance showed a statistically significant difference in favour of the final test. When girls and boys study the pre- and final test conceptual achievements and views on the performance, the pre-tests found a significant difference in favor of girls and boys, while the latest tests did not find a statistically significant difference in terms of gender. Moreover, it has been revealed that when they use multiple shows, students prefer to use multiple shows because they learn the information better and remember it easier, they organize the ideas more effectively. It has also been determined that multi-presentations are preferred by students because they help them communicate ideas more accurately and be understood by others.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.781
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi