Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 156
 İndirme 20
ARAP DİLİ VE EDEBİYATININ İSLÂM MEDENİYETİNE ETKİSİ
2020
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Özet:

Arapça, dünya üzerinde en çok konuşulan birkaç dil arasındadır. Şöhretini de öncelikle son peygamberin Araplar içerisinden seçilmesine ve ona indirilen Kur’an’a borçludur. Arapça, Kur’an-ı Kerim’in dili olması sebebiyle Müslümanlar için herhangi bir dilden çok daha fazlasını ifade eder. Hz. Peygamber’in konuştuğu ve hadisleri vasıtasıyla İslam’ı anlattığı dil de Arapçadır. Ayrıca Kıraat, Tefsir, Hadis, Fıkıh ve Kelâm gibi temel İslam bilimlerinin ana kaynaklarının da Arapça olması bu dilin önemini bir kat daha artırmaktadır. Çünkü bu temel eserleri anlamanın ilk şartı Arapçayı iyi bilmektir. Arapça, namazda okunan Kur’an’ın dili olmasının yanı sıra aynı zamanda namaza çağıran ezanın da dilidir. Bu sayede, rengi, ırkı, milliyeti, kültürü ve yaşadığı coğrafya birbirinden farklı olan milyonlarca insan, dünyanın herhangi bir yerinde aynı camide bir imamın arkasında namaz kılmakta ve ümmet bilinci ile bir arada hareket edebilmektedir. Ayrıca İslam’ı seçen her milletin dil ve kültüründe yer etmiş yüzlerce Arapça kelime, ortak bir kültür mirası oluşturmaktadır. Arap dili ve edebiyatının İslam kültür ve medeniyetine etkisi büyük ölçüde Kur’an sayesinde olmuştur. Dolayısıyla üç bölümden oluşan bu çalışma, Kur’an’ın temel bazı özellikleri ile Arap diline yaptığı katkıya değindikten sonra, Arap dili ve edebiyatının İslam medeniyeti için önemini ve etkisini ortaya koymayı hedeflemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Arabic Language and Literature on Islamic Civilization
2020
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Özet:

Arabic is one of the most spoken languages in the world. His glory is due first to the election of the last Prophet among the Arabs and to the Qur’an which was revealed to him. Arabic means much more for Muslims than any other language because the Qur’an is the language of Kerim. by Hz. The language that the Prophet speaks and speaks Islam through his hadiths is also Arabic. In addition, the main sources of basic Islamic sciences such as Kurat, Tefsir, Hadis, Fikih and Kelâm are also Arabic, which increases the importance of this language once more. The first requirement to understand these basic works is to know the Arabic well. The Arabic is the language of the Qur’an which is read in the prayer and is also the language of the prayer. Through this, millions of people, with their color, race, nationality, culture and geography different from each other, in any part of the world pray behind an Imam in the same mosque and can move together with the awareness of the community. Moreover, hundreds of Arabic words in the language and culture of each nation who chooses Islam constitute a common cultural heritage. The influence of Arabic language and literature on Islamic culture and civilization was largely thanks to the Qur’an. Thus, this three-part study, after referring to the contribution of the Qur’an to the Arabic language with some of the basic characteristics, aims to reveal the importance and impact of Arabic language and literature for the Islamic civilization.

Anahtar Kelimeler:

2020
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akif

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.737
Atıf : 16.312
2023 Impact/Etki : 0.053
Akif