Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 5
Yabancı dil olarak Fransızca öğretiminde öğretmenin “motive edici" rolü
2020
Dergi:  
RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Le but de cet article est d’étudier le rôle motivateur de l’enseignant ainsi que les éléments liés à la motivation de deux acteurs du français langue étrangère (FLE) : l’apprenant et l’enseignant. La motivation, qui se montre comme un des éléments primordiaux dans l’éducation de nos jours, joue effectivement un grand rôle en ce qui concerne l’apprentissage et l’enseignement des langues étrangères. Pour ce qui est du FLE, une des conditions de la concentration sur l’apprenant est d’assurer sa motivation. Tout en sachant que la motivation se montre comme un objet difficile à mesurer, nous avons essayé de l’examiner pour ce qui est de l’enseignement de FLE en se référant à des théories répandues dans le contexte scolaire. Il va sans dire que parmi les nombreux rôles de l’enseignant, son rôle en tant que motivateur s’avère incontournable non seulement du fait que rendre les apprenants motivés est une des questions à traiter par celui-ci mais aussi que sa propre motivation peut l’aider à mieux créer une classe plus motivante. Si l’enseignant est lui-même motivé on peut dire qu’il aura plus de chances que son public soit motivé. À ce titre, les rôles qu’un enseignant assume sont signifiants aux yeux des apprenants ainsi que pour l’enseignant lui-même. En outre, d’autres éléments tels que les caractéristiques des matériels utilisés en classe, l’utilisation de l’Internet, l’aspect ludique de l’enseignement ou les caractéristiques des activités d’apprentissage construisent un lien commun en ce qui concerne la motivation des deux acteurs.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, öğretenin motive edici rolünü ve yabancı dil olarak Fransızca öğretiminin iki aktörü olan öğrenen ve öğretenin motivasyonlarıyla ilgili unsurları incelemektir. Günümüz eğitim-öğretiminin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkan motivasyon kavramı, yabancı dillerin öğrenimi ve öğretiminde de büyük rol oynamaktadır. Yabancı dil olarak Fransızca öğretiminde, öğrenci odaklı yaklaşımın koşullarından biri öğrenci motivasyonunu sağlamaktır. Ölçülmesi zor bir kavram olan motivasyonu bu çalışmada yabancı dil olarak Fransızca öğretimi açısından okul bağlamında yaygın olan motivasyon kuramlarına başvurarak incelemeye çalıştık. Bu anlamda, öğretenin birçok rolünden biri olan motive edici rolü olmazsa olmaz bir rol olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun nedeni hem öğrencilerin motivasyonunun sağlanmasında öğretenin payının büyük olması hem de öğretenin motivasyonunun öğrenenlerin motivasyonunun sağlanmasında kendisine yardımcı olmasıdır. Öğretenin kendisi ne kadar motive olursa hedef kitlesini motive etme olasılığı da o derece artacaktır denilebilir. Bu açıdan, öğretenin üstlendiği rollerin hem öğrencileri hem de kendisi için anlamlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, sınıfta kullanılan materyallerin özellikleri, internet kullanımı, öğretimin eğlenceli yönü veya öğretim etkinliklerinin özellikleri gibi diğer unsurlar da sınıfta öğrenen ve öğretenin motivasyonunu aynı anda etkileyerek ortak bir bağ kurulmasına yardımcı olmaktadır.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.664
Atıf : 2.688
RumeliDe Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi