Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 8
14- Erken Cumhuriyet Döneminde Kökten Modernleşmenin Bir Göstergesi Olarak ‘Musiki İnkılabı’
2012
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Atatürk döneminde devleti ve toplumu modernleştirme anlayışı, Türk İnkılabı’nın temel ülküsünü teşkil etmiştir. Batılılaşmanın ve medenileşmenin bütün araçları bu ana gayeyi gerçekleştirme yönünde Türk siyasi seçkinleri tarafından hayata aktarılmıştır. Musiki inkılabı yaşanan değişimler içerisinde ayrı bir yerde değerlendirilmelidir. Çünkü Atatürk ve inkılap öncüleri toplumu çağdaşlaştıran yasaları çıkartırken musiki değişimine ayrı bir önem atfetmişler ve toplumun, batının çok sesli müziğine alıştırılmasını hedeflemişlerdir. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren musiki dönüşümü ekseninde tartışmalar yaşansa da bu bağlamda esas değişim, 1934 yılında radyoda alaturka musikinin yasaklanmasıyla gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Bu yasak radyolarda yaklaşık yirmi ay kadar uygulanmıştır. Bu otoriter yaklaşım, erken cumhuriyet dönemi ideolojisinin inkılabı uygulayış biçiminde gösterdiği modernleştirici ve devrimci kimliği göstermesi bakımından iyi bir örnek olarak değerlendirilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 397
History Studies