Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 145
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 1
KİŞİSEL İMAJ YÖNETİMİ BAĞLAMINDA SOSYAL MEDYANIN KULLANIMI
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Geçmişten geleceğe bir toplum veya toplumu meydana getiren birey, imaj kavramını etkin şekilde kullanmaktadır. Birey kendi öz potansiyeli, kültürü ve değerini etkili kılmak ve onda kalıcı - başarılı olmak amacıyla imaj oluşturmaya çalışmaktadır. Gelişen teknoloji ile kişisel bilgisayar ve sosyal medya kavramlarının hayata girmesiyle bireysel ve toplumsal yaşam aktiviteleri sanal ortamlara aktarılmaktadır. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar, bilginin hızla çoğalarak yayılmasında etkili olmaktadır. Bu bağlamda, sosyal medya, kişisel veya toplumsal kullanım yönüyle kitleleri hareket geçirebilen bir güç haline dönüşmektedir. Kişisel kullanım amaçları doğrultusunda sosyal medya üzerinden oluşturulan profiller, kişi hakkında başkalarına bilgi sunmaktadır. Sosyal medya üzerinden kişi hakkında elde edilen izlenimler, kişinin imajını ortaya koymaktadır. Bu durum kişisel imajın sosyal medyada yönetilmesini ihtiyaç haline getirmektedir. Kişisel imajın sosyal medyada yansımasına ilişkin örnekler ele alınarak kullanım yönü anlatılmaktadır. Sonuç olarak, kişisel imajın sosyal medyada yönetilmesi kapsamında markalaşma süreci, profil fotoğrafı, hedef kitle, tutarlılık, takip etme/edilme, aktif katlımı ve tutum başlıkları incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Use of social media in connection with personal image management
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

The individual who forms a society or society from the past to the future effectively uses the concept of image. The individual tries to make his own self potential, culture and value effective and to create an image in order to be permanent - successful. With the advanced technology and the introduction of personal computer and social media concepts, individual and social life activities are transmitted to virtual environments. Social media sharing is effective in the rapid spread of information. In this context, social media becomes a power that can move the masses in the direction of personal or social use. Profiles created through social media for personal purposes provide information about the person to others. The impressions obtained on the person through social media reveal the person’s image. This situation makes it necessary for personal image to be managed on social media. Examples of personal image reflection on social media are discussed using the direction of use. As a result, within the framework of the management of personal image on social media, the process of branding, profile photo, target audience, consistency, tracking/tracking, active inclusion and attitude titles are studied.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Social Media In The Context Of Personal Image Management
2020
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 387
ANASAY