Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Ülkeiçi Karar Verme Ortamı Çerçevesinde Suriye İç Savaşı Öncesi ve Sırası Irak'ın Suriye ile İlişkileri
2023
Dergi:  
Ortadoğu Etütleri
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2011 yılında başlayan Suriye İç Savaşı öncesi ve sırasında Irak’ın Suriye’ye yönelik izlediği politikasını incelemektedir. Irak’ın Suriye ile yakınlaşmasının ardındaki faktörlerin izini sürmek amacıyla, iki ülke arasındaki, kuruluşundan bu yana düşmanca olan ilişkilerin restorasyonuna genel bir bakış sunmaktadır. Neoklasik realist yaklaşımının ülke içi karar alma ortamı gibi bazı kavramlarından yola çıkan makale, Irak liderliğinin Suriye rejimiyle ilişkilerini yeniden kurma ve sürdürme konusunda hangi uluslararası ve yerel faktörler altında hareket ettiğini araştırmaktadır. Çalışma, Irak liderlerinin iktidarlarını devam ettirmek için Irak parlamentosundan destek alma konusundaki stratejik çıkarları nedeniyle Suriye rejimini desteklemek zorunda olduğunu ileri sürüyor.

Anahtar Kelimeler:

Iraq’s Relations With Syria Before and During The Syrian Uprising In Terms Of Domestic Decision-making Environment
2023
Yazar:  
Özet:

This paper examines Iraq’s foreign policy toward Syria before and during the Syrian Civil War that began in 2011. It presents an overview of the restoration of relations between the two countries that have been hostile since their formation, with a view to tracing the factors behind the rapprochement during the Syrian uprising. Drawing from some concepts of the neoclassical realist perspective, such as the domestic decision-making environment, the paper seeks under which international and domestic factors the Iraqi leadership inhabits with respect to restoring and resuming relations with the Syrian regime. The paper argues that the Iraqi leadership is obliged to support the Syrian regime owing to its strategic interests in receiving support from the Iraqi parliament.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ortadoğu Etütleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 17
Ortadoğu Etütleri