Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 23
YABANCI ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENDİKLERİ DİLİN KÜLTÜRÜNÜ YAZARAK ANLATMALARI: GAZİANTEP ÖRNEĞİ
2016
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Dil öğretimi ve yazma eğitiminde kültür aktarımı oldukça önemli bir yere sahiptir. Kültür, bir milletin asırlar boyunca sahip olduğu gizli kodlarını barındıran bir hazinedir. Bir milleti anlamak için önce kültürünü öğrenmek gerekmektedir. Yabancılara Türkçe öğretiminde de kültür aktarımı büyük bir önem taşımaktadır. Kültür aktarımının yalnızca okuma metinleriyle sınırlandırılması gerektiği kanısı yanlış bir düşüncedir. Öğrenciler, günlük hayatlarında o kültürü yaşayan insanlarla ve çevreyle iç içe oldukları için tüm dil becerilerinde kültür aktarımının yapılması gerekmektedir. Bu durumda da öğrendiklerini yazıya geçirerek kalıcı olmasını sağlamalarına fırsat veren yazma derslerine büyük görev düşmektedir. Türkçe öğretim kitaplarında masal, fıkra, destan, atasözü, deyim vb. halk edebiyatı ürünlerinde kültürel ögelerin varlığını görmekteyiz. Ancak kültür aktarımında sadece bunlar yeterli değildir. Biz çalışmamızı “Günlük Yaşam, Kişiler Arası İlişkiler, Değerler ve Eğitim, Edebiyat-Sanat ve Müzik, Gelenekler ve Folklor, Sosyal Yaşam, Coğrafya ve Mekân” başlıkları altında sınıflandırarak öğrencilerin yaşadıkları yerle (Gaziantep) ilgili izlenimleri sonucunda ortaya koydukları kültürel unsurları yazma derslerine ne şekilde aktardıklarını ortaya koymaya çalıştık.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.326
Route Education and Social Science Journal