Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
Eğitim Coğrafyası Perspektifinden Çanakkale İli
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın konusu Çanakkale ilinin eğitim durumunu irdelemek ve eğitim yapısında coğrafi faktörlerin etkisinin hangi düzeyde olduğunu ortaya çıkarmaktır. Eğitim ve coğrafya başlıkları günümüz modern dünyasında sıklıkla yan yana anılmaktadır. Bunun nedeni bilim uzmanlarının coğrafyanın en dinamik konularından biri olan nüfus ve onun eğitilmesi üzerinde durmalarıdır. Dünya siyasetine yön veren toplumların en önemli sorunlarından birisi hiç şüphesiz ki varlıklarını devam ettirebilmelerini sağlayacak olan nüfus miktarı ve onun kalitesidir. Bu düşünceden hareketle ülkemizin sosyo-ekonomik açıdan geleceğini planlayabilmesi için nüfusun niteliklerini ve bu çalışmada olduğu gibi illerimizdeki eğitim coğrafyasını irdelemek yerinde olacaktır. Çalışmamızın amacı Çanakkale ilinin eğitim durumunu coğrafi faktörler ile değerlendirmektir. Çalışmamızda TÜİK verilerinden, Çanakkale Valiliği ve konumuz ile ilgili veriler ortaya koymuş olan kaynaklardan yararlanılmıştır. Bunun yanında bu konuda daha önce yapılmış benzer çalışmalardan da faydalanılmıştır. Çalışmadan elde edilen verilere göre Çanakkale’de okuryazar nüfus oranı, eğitim kademelerine göre dağılımı, öğretmen ve derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalamaları Türkiye ortalamalarının üzerindedir. Sonuç olarak, Çanakkale’ye ait eğitim verilerinden hareketle, ilin eğitim durumunu yansıtacak okur-yazar nüfus oranı, eğitim kademelerine göre dağılımı, öğrenci ve derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalamaları üzerinde durulmuş ve Çanakkale nüfusunun eğitim coğrafyası açısından incelenmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.416
Atıf : 9.517
Current Perspectives in Social Sciences