Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Protein—Enerji Denge İlişkileri
1976
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beslenme insanın temel gereksinimlerinin başında gelmektedir. Sağlıklı bir yaşam için besinlerin dengeli ve yeterli tüketilmesi gerekir. Vücudun esas gereksinimi enerji içindir. Çünkü bütün metabolik sentezler enerjiye gereksinim gösteren süreçlerdir. Protein metabolizması besin ile alınan enerji kaynaklarıyla yalnız ilişkili değü, son analizde ona bağımlıdır. Diyet enerjisinin protein esirgeyen etkisi birçok araştırmalarla gösterilmiştir. Bu etki yetişkinlerde 1500 kal. üzerinde gözlenir. Enerjiler kısıtlandıkça kritik bir düzeye erişilene dek kullanım sabit kalır. Böylece enerjisi az besinlerle beslenme koşullarında protein kullanımı verimi gözle görülür biçimde kötüleşir. Karbonhidratların protein metabolizması üzerindeki etkileri sindirilen karbonhidrata göre değişebilir, çünkü sindirim ve emilim oranları değişik olabilir ve böylece hormonal ilişkilerde değişebilir. Bir diyette protein enerji oranı şöyle hesaplanır. (gm) diyet prot x prot. özgül enerji değeri - o/o olarak protein Toplam diyet enerjisi enerji oranı (Protein özgül enerji değeri = 4) Protein enerji oranının hesaplanmasındaki amaç hemen bütün bireylerin (protein—enerji) gereksinimlerinin karşılanmasıdır. İ s tenen protein yüzdeleri yumurta ve süt protein düzeylerine göre hesaplanmıştır. 2—7 yaş için 5.1, 6— 8 yaş için 4.9, 12— 14 yaş için 5 ve yetişkinler için 5.4’dür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.933
2023 Impact/Etki : 0.103
Beslenme ve Diyet Dergisi