Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 18
EDİP CANSEVER’İN “SU ALTINDA KANAT ÇIRPAN ÜVEYİK” ŞİİRİNDE TAŞRA İMGESİ
2021
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İkinci Yeni şiiri kent merkezli ve kenti anlatan bir şiirdir. Bu hareket içinde yer alan şairlerin büyük kısmı bu hareketin ortaya çıkmasından önce farklı anlayışlarla şiirler yazmışlarsa da 1950’li yıllardan itibaren taşradan uzaklaşmışlardır. Mekân bağlamında şiirleri genel olarak İstanbul’da geçer veya bizzat İstanbul’u konu eder. 1960’lı yıllardan sonra sosyalist hareketin ve yerelciliğin etkisiyle yeniden taşrayı işlemeye başladığı görülen İkinci Yeni şairleri bu duruma rağmen merkezle bağlarını tümüyle koparmazlar ve İkinci Yeni şiiri genel anlamda kentli bir şiir olarak kalır. Kent insanını onun dünyasından ve onun dilinden anlatan İkinci Yeni şairleri arasında İstanbul doğumlu olan tek şair Edip Cansever’dir. Şiirlerinde kent insanının kendine ve çevresine yabancılaşmasını, yalnızlığını yoğun bir dil anlayışı ve çarpıcı imgelerle söze dökmedeki başarısıyla bilinen Cansever, İkinci Yeni şiirinin genel eğiliminin aksine kent içindeki doğayla ve taşrayla ilişkisini sürdürür. Cansever’in Eylülün Sesiyle (1981) kitabında yer alan “Su Altında Kanat Çırpan Üveyik” şiiri onun Anadolu ve taşrayla kurduğu özgün ilişkinin estetiğini vermesi açısından önemlidir. Bu makalede, İkinci Yeni’nin diline şeklini veren önemli şairlerden biri olan Edip Cansever’in “Su Altında Kanat Çırpan Üveyik” şiirinde İkinci Yeni anlayışının dışına çıkması ele alınacak şairin taşra imgesini kurarken halk dilini/imgelemi nasıl değerlendirdiği ve modern dili/imgelemi ne gibi dönüşümlerden geçirdiği tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Edip Cansever's "Water Under the Wave"
2021
Yazar:  
Özet:

The second new poem is a city-centric and city-centric poem. The majority of the poets involved in this movement had written poems with different concepts before this movement appeared, but since the 1950s they have gone away from the throne. In the context of the place, the poems generally pass in Istanbul or are about Istanbul in person. After the 1960s, the Second New Poets, which appear to have begun to re-work with the influence of the socialist movement and locality, despite this situation, do not completely break their ties with the center, and the Second New Poetry remains in general a city poem. Among the Second New Poets who tells the city man about his world and his language is the only poet born in Istanbul, Edip Cansever. In his poems, known for the success of the city man to be alienated to himself and his surroundings, his loneliness to be spoken with an intense language understanding and impressive images, Cansever continues his relationship with the nature and the nature in the city, unlike the general trend of the Second New Poetry. Cansever's poem "The Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged Winged In this article, one of the important poets that shaped the language of the Second New, Edip Cansever's poem "The Winging Under Water" will discuss the outcome of the Second New Concept; the poet will discuss how he assessed the popular language/image and how modern language/image passed through the transformations.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 598
Atıf : 4.253
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q1
70/520

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q1
15/135

Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q1
4/222

Filoloji Temel Alanı
Q1
3/84

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q2
62/239

Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi