Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 6
Din Eğitiminde Yeni Bir Araştırma Alanı: Kutsal Metnin Yorumlanmasında Kişilik Özelliklerinin Rolü
2022
Dergi:  
Dini Araştırmalar
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Batı literatüründe kutsal metinlerin yorumlanması, anlaşılması ve yaşamla bütünleşmesinde insanın psikolojik tiplerinin rolününün irdelendiği bir araştırma dizisini ve bu sürecin ürünü olarak ortaya koyulan SIFT yaklaşımını tanıtıcı bir içeriğe sahiptir. SIFT yaklaşımı din psikolojisi, din eğitimi ve ampirik teoloji alanlarında olmak üzere disiplinler arası bir anlayışa ve uzun soluklu bir çabaya dayanması yönüyle dikkat çekmiştir. Ayrıca SIFT yaklaşımının kuramsal temellerinin Carl Gustav Jung’un Analitik Psikoloji Kuramı ve Psikolojik Tipler Yaklaşımı’na dayanması, Jung’un Analitik Psikoloji Kuramı etrafında İslam kaynaklarını incelemeye yönelik çalışmasının bulunması, Jung’un din ile görüşlerinin Türkiye’deki ilahiyat alanındaki araştırmalarda da incelendiğinin görülmesi ve dolayısıyla araştırmacıların ilgisini çektiğinin anlaşılması SIFT yaklaşımının İslam İlahiyat Bilimlerinde de tanıtılması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Nitekim söz konusu yaklaşımın Hristiyan geleneğindeki farklı kültür, mezhep ve hedef kitlesi üzerinde uygulanabilirliğini gösteren çok sayıda araştırma bulgularına ve İslam geleneğindeki mevcut yorum bilim çalışmalarını zenginleştirme potansiyeline sahip olduğuna ilişkin araştırma önerilerine rastlanmıştır. Ayrıca bu araştırmalar incelendiğinde SIFT yaklaşımının sistematik, anlaşılır ve kullanışlı bir araştırma tasarımına sahip olduğuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A New Field Of Research In Religious Education: The Role Of Personality Traits In The Interpretation Of Sacred Text
2022
Yazar:  
Özet:

This study has an introductory content in a series of researches in which the role of human psychological types in the interpretation, understanding and integration of sacred texts into life in Western literature is examined and the SIFT approach put forward as a product of this process. The SIFT approach has attracted attention for being based on an interdisciplinary understanding and long-term effort in the fields of psychology of religion, religious education and empirical theology. In addition, the theoretical foundations of the SIFT approach are based on Carl Gustav Jung's Analytical Psychology Theory and Psychological Types Approach, Jung's work on examining Islamic sources around the Analytical Psychology Theory, Jung's religion and views are also examined in theological research in Turkey, and therefore the understanding that researchers are interested in the SIFT approach reveals the need to introduce the SIFT approach in Islamic Theological Sciences. As a matter of fact, numerous research findings demonstrating the applicability of this approach on different cultures, sects and target groups in the Christian tradition and research proposals that it has the potential to enrich the existing studies of interpretation in the Islamic tradition have been found. On the other hand, when these researches are examined, it is found that the SIFT approach has a systematic, understandable and useful research design.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dini Araştırmalar

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 1.142
2023 Impact/Etki : 0.214
Dini Araştırmalar