Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 649
 İndirme 112
 Sesli Dinleme 3
JOSEPH CAMPBELL’İN MONOMİT KURAMI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA: SIEGFRIED’İN SONSUZ YOLCULUĞU
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Mitler üzerine yaptığı yenilikçi çalışmaları ile tanınan Amerikalı yazar ve eğitmen Joseph Campbell, resim sanatından psikolojiye, edebiyattan mitlere ve destanlara kadar uzanan geniş bir yelpazede yapmış olduğu incelemeler sonucunda monomit adını verdiği özgün bir kuram geliştirir ve kuramını 1949 yılında yayınladığı The Hero With A Thousand Faces (Türkçeye Kahramanın Sonsuz Yolculuğu olarak çevrilmiştir.) adlı çalışmasıyla ortaya koyar. Campbell, monomit kuramını oluştururken çok geniş bir araştırma alanı geliştirse de, analitik psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung’un arketip kuramı, Campbell’in kuramının çıkış noktasını oluşturur. Jung, arketip kuramında tüm insanlığa kodlanan kolektif bilinçdışının varlığının altını çizer ve arketip olarak adlandırdığı bu evrensel sembollerin altında yatan nedenlerin tahlillerini yapar. Campbell ise, “kahraman” arketipini başat öge seçtiği monomit kuramında mitlerin, efsanelerin ve halk hikâyelerinin kurgularında yer alan ortak bir döngüden bahseder. Yola çıkış, erginlenme ve dönüş başlıklarını taşıyan monomit kuramından hareket ile çalışmada, Germen mitolojisinde yer alan Nibelung’lar Hazinesi efsanesinin başkahramanı Siegfried’in yolculuğu ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Joseph Campbell’s Theory Of Monomyth: The Eternal Journey Of Siegfried
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

American writer and academician Joseph Campbell, who is known for his innovative works on myths, has developed a unique theory called monomyth as a result of his studies involving a wide range of areas from the art of painting to psychology and literature to myths and epics and has presented his theory in his work titled The Hero With A Thousand Faces (translated into Turkish with the title Kahramanın Sonsuz Yolculuğu) which he published in 1949. Although Campbell has developed a very wide range of study area while forming his theory of monomyth, the founder of analytical philosophy Carl Gustav Jung’s theory of archetypes constitutes the starting point of Campbell’s theory. In his theory of archetypes, Jung underlines the existence of a collective unconsciousness coded to whole humanity and analyses the reasons behind these universal symbols which he calls archetypes. On the other hand, Campbell in his theory of monomyth in which he chooses the archetype of ‘hero’ as the dominant element, talks about a common cycle which exists in the creation of myths, legends and folk tales. In the study, in which the starting point is the theory of monomyth which involves the headings of the rite of passage and return, the adventure of Siegfried who is the main hero of Nibelung’s Treasure in Germanic mythology will be dealt with.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.765
Asos Journal