Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 7
Türkiye’de 2014 Yılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde Twitter Kullanımının Müzakereci Demokrasi ve Agonistik Demokrasi Yaklaşımları Çerçevesinde İncelenmesi
2017
Dergi:  
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Twitter’da gerçekleştirilen iletişimi müzakereci demokrasi ve agonistik demokrasi yaklaşımları çerçevesinde Türkiye’de 2014 yılı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Twitter kullanımı örneği üzerinden incelemektir. Agonistik demokrasi ve müzakereci demokrasi yaklaşımları sosyal medyada gerçekleştirilen siyasal iletişim sürecini açıklamak bakımından liberal demokrasi yaklaşımına alternatif katılımcı kuramsal çerçeveler sunmaktadır. Bu yaklaşımlar, bir sosyal medya platformu olan Twitter’daki iletişimin eşitlik, özgürlük, rasyonellik, çoğulculuk, iletişimsel güç, etkileşim, eleştirellik ve mücadele gibi kavramlar çerçevesinde değerlendirilmesine imkân sağlamaktadır. Bu çalışmada, Twitter’da siyasal iletişim, agonistik demokrasi ve müzakereci demokrasi yaklaşımları kullanılarak, 10 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye’de halkın ilk defa oy kullandığı Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Twitter’da gerçekleştirilen paylaşımlar üzerinden incelenmiştir. Çalışmanın yöntemi içerik çözümlemesine dayanmaktadır. Çalışmanın sonuçlarına göre, Twitter’ın katılım ve iletişim konusunda belirli bir potansiyele sahip olduğunu söylemek mümkündür. Ancak eşitlik, özgürlük, rasyonellik, çoğulculuk, iletişimsel güç, etkileşim, eleştirellik ve mücadele olanakları bakımından önemli sınırlılıkları bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Analysis Of Twitter Use In The Process Of 2014 Presidential Election In Turkey In Terms Of Deliberative Democracy and Agonistic Democracy Approaches
2017
Yazar:  
Özet:

This study aims at analyzing communication on Twitter using the deliberative democracy and agonistic democracy approaches in terms of the case of Twitter use in the process of 2014 presidential election in Turkey. The approaches of deliberative democracy and agonistic democracy provide participative frameworks alternative to liberal democracy approach to explain political communication on social media. These approaches provide opportunity to evaluate the communication on Twitter, as a social media platform, in terms of the concepts of equality, freedom, rationality, pluralism, communicative power, interactivity, criticism, and struggle. In this study, political communication on Twitter is studied using the approaches of agonistic democracy and deliberative democracy, and messages shared on Twitter during the presidential election on August, 10, 2014 which is the first election consists of citizens’ votes in Turkey. The method of this study consists of content analysis. According to the results of this study, Twitter has a potential to develop participation and communication. However, it has important limits about equality, freedom, rationality, pluralism, communicative power, interactivity, criticism, and struggle.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












AJIT-e: Academic Journal of Information Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 1.893
2023 Impact/Etki : 0.471
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology