Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 2
COVİD-19 PANDEMİ SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİN FEN ÖĞRENİMİNE YÖNELİK KAYGILARI, UZAKTAN EĞİTİME KATILIMLARI VE UZAKTAN EĞİTİME YÖNELİK GÖRÜŞLERİ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma devam eden COVID-19 pandemi sürecinde bu süreçten en çok etkilenebileceği düşünülen ortaokul öğrencilerinin fen öğrenimine yönelik kaygı düzeylerinin belirlenmesi, kaygı düzeyleri ile uzaktan eğitime katılma oranı arasındaki ilişkiyi ve öğrencilerin fen bilimleri dersinin uzaktan eğitimle verilmesine ilişkin görüşlerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma2021-2022 öğretim yılında yapılmış olup çalışma grubunu Konya il ve ilçelerinde öğrenim gören ortaokul öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada, nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin birlikte kullanıldığı, karma yöntem kullanılmıştır. Nicel verileri elde etmek için Fen Öğrenimine Yönelik Kaygı Ölçeği, nitel verileri elde etmek için yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Etik Kurulu onayı 07.10.2021 tarih ve ( E-95728670-020-35608) sayılı karar gereği alınmıştır. Analizler SPSS paket programı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmada tanımlayıcı istatistikler için yüzde ve frekans dağılımı. değişkenler arası ilişkinin incelenmesinde Pearson korelasyon analizi yapılmıştır. Nitel verilerin analizinde, yorumlayıcı fenomenolojik analiz yönteminden yararlanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre öğrencilerin Fen Öğrenimine Yönelik Kaygı Ölçeği puan ortalamaları orta seviyenin altında, fen öğrenimine yönelik kaygı düzeyi ile uzaktan eğitime katılım süresi arasında negatif yönlü istatistiksel olarak anlamlı ilişki olduğu belirlenmiştir. Fen bilimleri dersinin uzaktan eğitimle verilmesine yönelik öğrenci görüşleri olumlu ve olumsuz yönde olmuştur. Araştırma bulgularında olumsuz yöndeki öğrenci görüşlerinden bazıları şunlardır. Fen bilimleri dersinin uzaktan eğitimle verilmesinde teknik problemlerin yaşandığı, yeterli sayıda etkinlik ve deney yapılmadığı, uzaktan eğitimle verilen derslerin yüz yüze sınıfta yapılan dersler kadar etkili olmadığı, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla canlı etkileşimlerinin olmadığı, lise giriş sınavında başarısız olacaklarını düşünüp kaygı yaşadıkları, uyku düzenlerinin bozulduğu gibi olumsuz görüşler tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research