Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 11
ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DÖNEMİ TR-AB İLİŞKİLERİNE GENEL BİR BAKIŞ
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

1959'da başlayan Türkiye-AB ilişkileri günümüze kadar geçen sürede önemli süreçlerden geçmiştir. 1999 Helsinki Zirvesi'nde aday ülke statüsünün kazanan Türkiye, AB’ye üye olmak için reformlar yapmaya başlamıştır. 3 Kasım 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidara gelmiş ve reformlara devam etmiştir. Bunun üzerine, iki yıl süren siyasi-yasal reform çabalarının ardından, 2004 Brüksel Zirvesi’nde Türkiye ile AB arasında 3 Ekim 2005’te müzakerelere başlama kararı alınmıştır. Müzakereler başladıktan sonra, Kıbrıs sorunu Türkiye’nin tam üyeliğinin önünde önemli bir engel olarak ortaya çıkmıştır ve müzakereler istenilen hızda devam edememiş, sadece bir tane müzakere başlığı geçici olarak kapatılabilmiştir. Tüm bunların ötesinde 15 Temmuz 2016 başarısız “darbe girişimi” sonrasında, Türkiye AB’den beklediği yeterli desteği görememiş ve Avrupa Parlamentosu Türkiye ile sürdürülen müzakerelerin askıya alınması teklif etmiştir. Bu karardan sonra Türkiye-AB ilişkileri gerilmiş ve farklı alternatif rotalar ve politikalar tartışılır hale gelmiştir. Bu bağlamda bu çalışma AK Parti döneminde Türkiye-AB ilişkilerindeki değişim ve bu değişimin nedenlerini ele alacaktır.

Anahtar Kelimeler:

An Overview To Turkey-eu Relations During The Justice and Development Party Period
2019
Yazar:  
Özet:

The Turkey–EU relations, which started in 1959, had passed through several important processes until today. Having achieved the status of a “candidate country” at the 1999 Helsinki Summit, Turkey started to make reforms to join the EU on 3 November 2002, the Justice and Development Party (JDP) came to power and continued making reforms to this process. Thereupon, after two years of political–legal reform efforts, it took the decision to start negotiations between Turkey and the EU on 3 October, 2005, at the 2004 Brussels Summit. After having started negotiations, the Cyprus problem emerged as a serious obstacle to Turkey’s full membership. In fact, the negotiations did not continue at the desired speed and only one negotiation topic was closed temporarily. Apart from these, after the unsuccessful “coup attempt” on 15 July, 2016, Turkey did not receive the adequate support it expected from the EU, and The European Parliament has proposed the suspension of negotiations with Turkey. After this decision, relations between Turkey and the EU have been strained and discussions began on alternative routes policies. In this context, the study examines changes in Turkey-EU relations during JDP and also addresses the causes of these changes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.879
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi