Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 10
Bankacılık Sektöründe Rekabet ile Mali Sağlamlık Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Gelişmekte Olan Ülkeler için Panel ARDL Modeli
2018
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rekabet, çoğu sektörde verimliliği arttırdığı ve yeniliği teşvik ettiği için genellikle itici bir güç olarak kabul edilmektedir. Finans sektöründe de ülkeler rekabeti arttırıcı reformlar gerçekleştirmektedir. Bu çalışmada, 1996-2015 dönemi için 16 gelişmekte olan ülke bankacılık sektöründe, Panel ARDL havuzlanmış ortalama grup (PMG) tahmincisi kullanılarak, rekabet ile mali sağlamlık arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Sonuçlar, rekabetin ve mali sağlamlığın hem uzun dönemde hem de kısa dönemde birlikte hareket ettiğini ortaya koymuştur. Ayrıca rekabetin uzun ve kısa dönemde finansal sağlamlık üzerinde negatif bir etkisi olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen bulgular gelişmekte olan ülke bankacılık sektörlerinde “rekabet-kırılganlık” görüşünü destekler niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.549
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi