Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Rus Diplomasisinin Kosova Meselesi ile İlgili Duruşu (1998-1999)
2022
Dergi:  
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eski Yugoslavya’daki savaşlar – hem Bosna hem daha sonra Kosova’da – şüphesiz Rusya Federasyonu dahil olmak üzere uluslararası toplumun merakını uyandırdı. Kosova’daki savaşın ve NATO müdahalesinin ardından, Batı ülkeleri ile Rusya arasındaki ilişkiler bir bozuluş sürecine girdi. ‘90lı yıllardan sonra Rus diplomasisi Rusya’nın Batı ülkeleri ile aynı statüde olduğu konusunda sürekli ısrar etti. Hatta kararlı bir şekilde Avrupa güvenlik mimarisinin geleceği konusunda kendisine danılışması gerektiğini savundu. Bu makalenin amacı okuyuculara Rusya Federasyonu'nun Kosova savaşındaki rolünü ve NATO'nun askeri müdahalesine Rusya'nın tepkisini sunmaktır.Görüleceği üzere, Rusya’nın endişesi bu savaş sonrasında uluslararası ilişkilerin yeni şekillenme biçimi ve daha genel olarak Avrupa güvenliğinde NATO’nun büyüyen rolü idi. Bu makalede kullanılacak olan temel yöntem nitel yöntemdir. Kosova savaşı döneminde Rus dış politikasını karakterize eden gelişmeleri tasvir etmek için betimsel yöntemi de kullanacağız. Hükümet belgeleri ve BM veya NATO yayınları gibi ikincil kaynaklar veri toplama olarak kullanılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Procedure of the Russian Diplomacy on the Kosovo issue (1998-1999)
2022
Yazar:  
Özet:

The wars in ancient Yugoslavia - both in Bosnia and then in Kosovo - undoubtedly raised the curiosity of the international community, including the Russian Federation. After the war in Kosovo and NATO intervention, the relations between the Western countries and Russia entered a breakthrough process. After the 1990s, Russian diplomacy continued to insist that Russia is in the same status as the Western countries. He even stated that he should be determined about the future of the European security architecture. The purpose of this article is to present to readers the role of the Russian Federation in the Kosovo war and the reaction of Russia to NATO’s military intervention. As it appears, Russia’s concern was the form of the new formation of international relations after this war and more generally the growing role of NATO in European security. The main method to be used in this article is the quality method. We will also use the imaginary method to illustrate the developments that characterize the Russian foreign policy during the Kosovo war. Secondary sources such as government documents and publications of the United Nations or NATO will be used as data collection.

Anahtar Kelimeler:

The Position Of Russian Diplomacy Toward The Kosovo Issue (1998-1999)
2022
Yazar:  
Özet:

The wars in Yugoslavia – both in Bosnia and later in Kosovo – unquestionably aroused the curiosity of the international community, including the Russian Federation. As a result of the war in Kosovo, namely with the NATO intervention, relations between Western countries and Russia entered a deterioration phase. Russian diplomacy after the 1990s consistently insisted that its status was equal to that of the Western countries, while even resolutely claiming that it was to be consulted when it came to the future of the security architecture in Europe. The purpose of this article is to present to the readers the role of the Russian Federation in the Kosovo war and Russia’s reaction to the NATO military intervention. As we will see, Russia’s main concern was the shape that international relations were taking in the post-Kosovo period, and NATO’s increasing role in the larger European security. In this article the main method which will be used is qualitative method. We will use the descriptive method also, to describe the developments that characterized Russian foreign policy in the period of Kosovo war. Secondary sources will be used as data collection such as government documents or publications from UN or NATO.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 575
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi