Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 94
 İndirme 26
GELİŞMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER İÇİN İŞSİZLİK HİSTERİSİNİN İNCELENMESİ: FOURIER ADF TEST BULGULARI
2020
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma işsizlik oranlarının zaman serisi özelliklerini doğal oran hipotezi ve histeri hipotezi ayrımı ile incelemeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda çalışmada gelişmiş ve gelişmekte olan 52 ülke için Enders ve Lee (2012) tarafından geliştirilen Fourier ADF birim kök testi uygulanmıştır. Elde edilen bulgular söz konusu ülkelerin tamamı için birim kök boş hipotezinin reddedilemediğini ve dolayısıyla bütün ülkeler için işsizlik histerisi hipotezinin geçerli olduğunu ortaya koymaktadır. Ampirik bulgular, son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde başlayan ve daha sonra gelişmekte olan ülkelere yayılan küresel ekonomik krizlerin, temel makroekonomik göstergelerden birisi olan işsizlik oranları üzerindeki olumsuz etkilerini doğrular niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the employment rate for developing and developing countries: FOURIER ADF Test Results
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the timeline characteristics of unemployment rates by differentiating the natural rate hypothesis and the hysteric hypothesis. Fourier ADF unit root test, developed by Enders and Lee (2012) for 52 developed and developing countries, was implemented in this study. The findings found that the unity root empty hypothesis cannot be rejected for all the countries concerned and therefore the unity unemployment hysteric hypothesis is valid for all the countries. The ambitious findings are able to confirm the negative effects of global economic crises that began in recent years, especially in developed countries and then spread to developing countries, on unemployment rates, which are one of the main macroeconomic indicators.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 3.296
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi