Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 118
 İndirme 23
İŞSİZLİK HİSTERİSİ HİPOTEZİ OECD ÜLKELERİ İÇİN GEÇERLİ Mİ? YAPISAL KIRILMALI BİRİM KÖK ANALİZİ
2012
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşsizlik serisinin zaman boyunca izlemiş olduğu yol ile ilgili histeri hipotezi, doğal oran hipotezi ve yapısalcı yaklaşım şeklinde üç görüş söz konusudur. Histeri hipotezi, işsizlik serisinin birim kök süreci izlediğini vurgulamaktadır. Doğal oran hipotezi ise işsizlik serisinin durağan olduğuna işaret ederken, yapısalcı yaklaşım kırılmalar ile birlikte işsizlik serisinin durağan olduğunu belirtmektedir. Bu çalışmada Lee ve Strazicich (2003) ile Im vd. (2005, 2010) tarafından geliştirilen yapısal kırılmalı birim kök testlerini kullanmaktayız. Histeri hipotezinin geçerliliğini hem ülke, hem de panel boyutunda incelemekteyiz. Sonuçlar, çoğu OECD ülkesi için işsizlik serilerinin histeri etkisi altında olduğuna işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 136
Atıf : 305
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi