Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 11
EKOFEMİNİST BAKIŞ AÇISIYLA “EŞİT MASALLAR”A KARŞILAŞTIRMALI BİR YAKLAŞIM
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Her medeniyetin bünyesinde farklı kültürel üsluplara bürünen masallar, anlatıcısını bulduğu oranda çağdan çağa kendilerini yenilerler. Genel kabul görmek için, doğduğu toplumların ruhuna göre şekillenir ve çoğu zaman da onların değerler sistemini yansıtırlar. Toplumların ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri ve yaşayış biçimleri hakkında bilgiler verirler. Genel kabule göre şekillenen masalların bazıları da türcü ve cinsiyetçi imgeler içerebilirler. Eşit Masallar, Sindirella, Rapunzel ve Kırmızı Başlıklı Kız adlı batı kaynaklı klasik masalların sırasıyla, Murat Gülsoy, Gamze Arslan ve Mevsim Yüce gibi yazarlarımız tarafından yeniden kaleme alındığı bir projedir. Bu proje ile yazarlar, masallardaki türcü ve cinsiyetçi imgeleri yıkmayı ve çağdaş toplum değerlerine göre yeni anlamlar kazandırmayı amaçlamışlar. Çalışmada, söz konusu masallar, eko-feminist yöntem ile klasik versiyonlarıyla karşılaştırılarak incelenmeye çalışılacaktır. Çalışmada cinsiyetçi ve türcü imgeler ile örülmüş klasik masalların, çağcıl yazarlar tarafından yeniden yazılmasının eşitlikçi ve ekolojik olarak sürdürülebilir bir toplum için gerekliliğinin altını çizmek amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

An approach to "Echo Stories" with an echo view
2021
Yazar:  
Özet:

In each civilization, the fairy tales of different cultural styles, as much as they find their narrative, renew themselves from age to age. For general acceptance, they are formed according to the spirit of the societies in which they are born, and often their values reflect the system. They provide information about the economic, social and cultural values and way of life of societies. Some of the fairy tales formed according to general acceptance may also contain Turkish and gender images. Equal Tales, Sindirella, Rapunzel and Red Head Girl are a project in which Western-based classical tales, respectively, are repainted by our writers such as Murat Gülsoy, Gamze Arslan and Season Supreme. With this project, the authors aimed at destroying the Turkish and gender images in the fairy tales and gaining new meanings according to contemporary social values. In the study, the stories will be tried to be studied by comparing the eco-feminist method with the classic versions. The study aims to emphasize the need for the re-writing of classical fairy tales with gender and Turkish images by contemporary writers for a equal and ecologically sustainable society.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 146
Journal Of Academic Social Resources