Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
Plague: A Tragic Way to Empower the Artistic Imagination and to Deliver Hope
2022
Dergi:  
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi
Yazar:  
Özet:

This paper examines the impacts of the plagues in dramatic literature and performance art beginning with ancient Greek Theatre and ending in Contemporary Theatre. It addresses the traditional application of the metaphorical employment of the plagues and a shift towards the pronunciation of the space in Contemporary Theatre. This research exposes the existential concerns that threaten humanity, such as fascism, marginalization, and the catastrophic consequences of climate change. To clarify the main argument, the classical and modern texts, along with the opinions of legendary theater theoreticians, directors, and artists, are examined. These sources range from Sophocles’ Oedipus the King, Daniel Defoe’s A Journal of the Plague Year, Albert Camus’ The Plague, and Ann Bogart, to Robert Wilson. These existential concerns, along with possible artistic responses to the current problems of climate change and COVID-19, inspired them to start a discussion through more ecologically concerned theater practices.. Keywords: Plague, Margin

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 260
Atıf : 160
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi