Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Türkiye’de İnanç Turizmine Yeni Bir Örnek: Kutsal Balıklı Göl (Malatya)
2017
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Kutsal Balıklı Gölü inanç turizmi açısından değerlendirmektir. Gerek tek tanrılı dinlerin simgeleştirdiği mekânlar, gerekse doğaya bağımlı gelişen inançların kutsiyet kazandırdığı nesneler insanoğlunun varoluşundan bu yana ilgi odağı olmuştur. Bu sınırlı ilgi ulaşım, sosyal medya ağlarının gelişmesi, teknoloji ile birlikte yayılmış ve inanç turizm boyutu kazanmıştır.  Bulunduğu coğrafi konum nedeniyle çok farklı kültürlerin geçiş noktasında yer alan ve pagan inançlardan, Hıristiyanlığa, Museviliğe ve İslamiyet’e kadar çeşitli inançların unsurlarını barındıran Türkiye, inanç turizmi açısından zengin bir ülkedir. Bu potansiyel içinde kutsal balıklarda yer almaktadır. En bilineni Şanlıurfa Balıklı göl olmakla birlikte ülkemizde Erzurum, Kütahya, Erzincan, Sivas ve Malatya gibi illerde halk tarafından kutsal kabul edilen balıklar bulunmaktadır. Kutsal kabul edilen bu balıklar korunmakta ve yenilmemektedir. Bu bağlamda Malatya ili Arguvan ilçesi Kızık Köyü sınırları içinde yer alan Kutsal Balıklı Göl’de inanç turizmine hizmet eden bu yerlerden biri olmakta, ancak az tanınmaktadır. Kutsal balıklar ile birlikte anılmaya başlayan Kızık köyünün ekonomik kaynakları sınırlıdır. Bu çalışma ile köyün bu potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi ve turizm bağlamında tanıtımının yapılarak yeni bir ekonomik kaynak oluşturulması da amaçlanmıştır.   

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.416
Atıf : 9.518
Current Perspectives in Social Sciences