Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 139
 İndirme 37
Kilis’in İnanç Turizmi Potansiyeli ve Kutsal Mekânları
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

İnanç turizmi hem gelir getirici hem de kutsal mekanların farkındalığını ortaya koyması yönünden önemlidir. Eğlenme, dinlenme, spor, sağlık, kültürel etkenlerin yanında inanç da insanların turizme katılma nedenleri arasındadır. Tüm toplumlar, inançları gereği kutsal sayılan yerleri ziyaret etmek ve manevi rahatlık sağlamak için, inanç turizmine katılmaktadır. Son yıllarda inanç turizmi diğer turizm türleri içindeki yerini almış ve küresel bir sektör haline gelmiştir. Farklı medeniyetlere ve büyük semavi dinlere ev sahipliği yapan Kilis, kültür ve inanç turizmi potansiyeli zengin olan bir yerleşmedir. Bu çalışmanın amacı Kilis’te bulunan birer dini miras olan kutsal yerlerin inanç turizmi potansiyelini belirlemektir. Çalışmada nitel ve nicel araştırma yöntemleri kullanılmıştır. Çalışma ile ilgili literatür taraması yapılmış, ikincil veri kaynaklardan elde edilen bulgular, sahada yapılan gözlemler ve ilgili kurumlardan alınan bilgi ve raporlar doğrultusunda mevcut veriler kullanılarak araştırma ile ilgili elde edilen veriler betimsel analiz metoduyla değerlendirilmiştir. Kilis ilinde turizmle ilgili tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yeterli olmaması, altyapı, ulaşım ve konaklama yetersizliği, güvenlik sorunları, turizm yatırımlarına teşvikin yok denecek kadar az olması, festivallerin kültürel etkinliklerin yetersiz olması, yeterince tanıtıcı reklamların yapılmaması, turizm bilincinin gelişmemiş olması, turistik yerlerin yeterince önemsenmemesi karşılaşılan başlıca sorunlardır. Bu sorunların giderilmesi, alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi, özellikle inanç turizminin hayata geçirilmesi yöredeki sosyal ve ekonomik hareketliliği arttıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.943
Atıf : 45.084
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini