Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 1
SÖMÜRGE ÖNCESİ DÖNEMDEN GÜNÜMÜZE AFRİKA’DA KENTLER VE KENTLEŞME HAREKETLERİ
2018
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Afrika’daki kentler halen gelişmekte olan yapıtlar ve aynı zamanda fazlasıyla yaratıcı ve bazen son derece durgun olarak betimlenebilir. Özellikle son yıllarda kıta genelinde gerçekleştirilen önemli altyapı çalışmaları ve artan kentli nüfus, tüm devletlerin ve küresel şirketlerin Afrika kıtasını yeni bir ekonomik cazibe merkezi olarak görmektedirler. Son yıllarda kıtaya dair kentleşmesinden, ekonomisine ve tarihine çok farklı alanlarda yeni çalışmalar yapılmaktadır. Akademik olarak bakıldığında kıtadaki kentsel gelişim ve değişime değinen çalışmaların azlığı dikkat çekmektedir. Çalışmanın amacı sömürge öncesi dönemden günümüze Afrika’daki kentleri ve kentleşme hareketlerini tarihsel ve kültürel arka planı bağlamında analiz etmektedir. Afrika kentleşmesi dört geniş sorunla karşı karşıyadır. Birincisi, yetersiz ekonomik faaliyetle hızlı nüfus büyümesi,eşitsiz fiziksel ve işgücü sermayesi tabanlıdır. İkincisi, düşük yoğunluk ve kayıt dışılığın, kıtanın yoksulluğunu artırmasıdır. Üçüncüsü,su, enerji ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere, temel altyapı hizmetlerinin zayıf kapsama alanı, kent ya da kırsal da refahı arttırmanın önündeki engeldir. Dördüncüsü,yönetim, kurumlar ve genel planlama kapasitesi bağlamdaki zayıflıklardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.150
2023 Impact/Etki : 0.344
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi