Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 24
Bir Yöntem Önerisi Kapsamında: GRAFİK SANATLARDA TEMEL SANAT VE TASARIM EĞİTİMİNDE “ANALİTİK DÜŞÜNME VE SİSTEMATİK BİÇİMLENDİRME”
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Grafik sanatlar alanında üniversitelerde, “temel tasarım” eğitimi konusunda çeşitli programlar uygulanmaktadır. Tasarım eğitimi, her ne kadar görsel unsurlara dayanan bir uygulama yöntemi olsa da, bu uygulamanın temelinde tasarım bilimini ilgilendiren teorik bir alt yapı elbette mevcuttur. Bu yönüyle bilimsel olarak tasarım; malzemesi bilgiden oluşan düşünme yöntemleriyle, malzemesi görsel unsurlardan oluşan biçimlendirme yöntemlerinin, bir işlev doğrultusunda yaratıcı bir biçimde tanımlanmasını ifade eder. Bu makalede, grafik sanatlar disiplininde, Temel Sanat ve Tasarım Eğitiminin uygulama yöntemleri özetle belirtilerek bazı önerilerde bulunulmuştur. İdeal ilkeler açısından “oldukça önemli olan bu öneriler temel alınarak”, “Temel Sanat ve Tasarım Eğitiminde” hem teorik hem de pratik açıdan, yaratıcılığın her iki yönde de gelişimine olanak sağlayan “sistematik bir eğitim yöntemi önerisi” üzerinde durulmuş, “Analitik Düşünme ve Sistematik Biçimlendirme Yöntemleri” olarak adlandırılan bu eğitimin zihinsel noktaları, temel yönleriyle açıklanmaya çalışılmıştır. Tümdengelim ve tümevarım yöntemleri dahil olmak üzere, tasarlama ilkelerinin analitik bir biçimde uygulanmasına dayanan bu sistematik eğitim yöntemi önerisinde; düşüncenin “biçim” üretiminde, biçimin de “düşünce” üretimindeki yeri ve önemi tüm yönleriyle sorgulanmıştır. Bu noktada ifade edilen bilgiler sonucu; “sanat ve tasarım uygulamalarını yeterli ve eşit miktarlarda içeren” analitik ve sistematik yaklaşımların, grafik sanatlar eğitiminde daha yaratıcı ve başarılı olabileceği, neden ve sonuçlarıyla birlikte anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research