Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 94
 İndirme 16
Thomas Hobbes’un sosyal sözleşme teorisinin Nietzsche’nin siyaset felsefesi doğrultusunda karşılaştırılarak değerlendirilmesi
2015
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Social contract theories are the most widely deliberated and discussed of the theories striving to explain the origin of the state with the influence of the current liberal order. Thomas Hobbes, on the other hand, diverges from the other social contract theoreticians both in its absolutist views and the systematic and materialist perspective on which his social contract theory is based upon. Friedrich Nietzsche, though, is not one of the first names to come to mind when the subject is political philosophy although his views have nurtured two vastly different political currents such as nazism and anarchism. Nietzsche's style which is far from systematic and highly literary has also played a part in this. However, if due diligence is shown, it becomes apparent that Nietzsche has a certain political philosophy. This philosophy is especially potent to direct serious critique to the social contract theory. Moreover, similarities between the philosophies of Hobbes and Nietzsche renders the comparison of the optimistic nihilism and the social contract theory of Thomas Hobbes especially interesting

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 860
Atıf : 5.474
2023 Impact/Etki : 0.137
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi