Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 590
 İndirme 95
 Sesli Dinleme 2
“homo Homini Lupus”: Thomas Hobbes’un Ahlâk Felsefesi Üzerine
2006
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Modern dönemin temellerinin atıldığı on yedinci yüzyılda, maddeci ve deneyci bir filozof elinde yeni bir ahlâk düşüncesi şekillenmiştir. Bu düşünceye göre tıpkı bir madde gibi temel kanunları keşfedilebilir olan insanın her davranışının temelinde, “kendini koruma içgüdüsü” bulunmaktadır. Bu içgüdüyle hareket eden insanlar, devlet olmadığı sürece birbirlerinin kurdu olacaklardır. Bu makale, böyle bir insan anlayışına sahip olan Thomas Hobbes’un (1588-1679), Leviathan adlı temel eseri çerçevesinde inşâ ettiği ahlâk felsefesine dair genel bir bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Anahtar Kelimeler: Thomas Hobbes, Leviathan, Ahlâk Felsefesi, Maddecilik, İnsan Doğası, Doğal Hak, Doğal Hukuk, Devlet, Hukuk, Din. Abstract As the foundations of the modern period were established during 17th century, a materialist and empiricist philosopher developed a new ethical theory. According to this theory, every behavior of human beings, which are subject to natural laws just like material beings, results according to the natural human “instinct of self-protection.” Human beings, who behave according to this instinct, act violently as such that they turn into a worm for one and another, unless there is a state regulating their actions. This article aims to examine general exploration of Thomas Hobbes’ (1588-1679) theory of ethics based on his major work, Leviathan. Key Words: Thomas Hobbes, Leviathan, Moral Philosophy, Materialism, Nature of Man, Natural Right, Natural Law, State, Law, Religion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi