Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 5
Fransa’da İslam Karşıtlığının Hukuki Açıdan İncelenmesi
2022
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Fransa’da göçmen karşıtı ve Arap karşıtı/Kuzey Afrika ırkçılığı, 2000’li yıllardan itibaren, Müslümanlara yönelik ırkçılığa doğru evrilmiştir. 2000’li yılların ilk çeyreğine gelindiğinde, İslam karşıtlığı, İslamofobi, İslamofobik nefret söylemi ve Müslüman kadınların entegrasyonu gibi terimlerin uluslararası örgütlerce kullanıldığı görülmektedir. Fransa’da ırk ayrımcılığı sorunu istihdam, eğitim, barınma, mal ve hizmetlere erişim, şiddet gibi konularda yoğunlaşmaktadır. Fransa’da, Müslümanlara yönelik ayrımcı muamelenin kaynaklarının aslında Fransız Anayasası’na dayandığını söylemek mümkündür. Şöyle ki, Anayasada yer alan laiklik ilkesi ve kanun önünde eşitlik ilkesinin yanlış yorumlanması ve uygulanması neticesinde ayrımcı muamelelerin oluştuğu belirtilmelidir. Fransa’daki İslam karşıtı hukuki uygulamalar, özellikle uluslararası örgütler ve bu örgütlerin yarı yargısal nitelikteki organları tarafından gözler önüne serilmekte ve söz konusu ayrımcı muamelelerin ortadan kaldırılması yönünde tavsiye kararları verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Legal Examination Of Anti-islamism In France
2022
Yazar:  
Özet:

Anti-immigrant and anti-Arab/North African racism in France has evolved into racism against Muslims since the 2000s. When it comes to the first quarter of the 2000s, it is seen that terms such as Anti-Islamism, Islamophobia, Islamophobic hate speech and the integration of Muslim women are used by supranational organizations. The problem of racial discrimination in France focuses on issues such as employment, education, housing, access to goods and services, and violence. In France, it is possible to say that the sources of discriminatory treatment against Muslims are actually based on the French Constitution. Namely, it should be noted that discriminatory treatments occur as a result of misinterpretation and implementation of the principle of secularism and equality before the law in the Constitution. Anti-Islamic legal practices in France are revealed especially by supranational organizations and their quasi-judicial organs, and recommendations are made to eliminate the said discriminatory treatment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 8.686
2023 Impact/Etki : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi