Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
 İndirme 11
KOLEKSİYON FİGÜRÜ SERGİLEME ÜNİTELERİNDE TASARIM KRİTERLERİ
2018
Dergi:  
Asia Minor Studies
Yazar:  
Özet:

Sinema ve çizgi roman hikayelerinde yer alan karakterlere ait koleksiyon ürünleri, alanlarında uzmanlaşmış firmalar tarafından üretilmekte ve koleksiyoncuları tarafından toplanmaktadır. Sinemada karakteri canlandıran oyuncuya veya çizgi roman karesinde yer alan karakterin çizimine benzerliğin ve detayların yüksek seviyede olduğu bu ürünler, oluşturdukları geniş pazar payı ile üreticilerine ciddi kazanç sağlamakta ve koleksiyoncular için kişisel tatmin aracı haline gelmektedir. Tamamı başlı başına bir tasarım ürünü olan figürlerin, kendilerinden bağımsız olarak sergilenecekleri ünitelerin ve sergileme biçimlerinin de tasarlanabiliyor olması, yapılan koleksiyonun estetik değerini ileri düzeylere taşımaktadır. Bu çalışma kapsamında figür sergileme ünitelerini tasarlarken kullanılabilecek belirli tasarım kriterleri önerilmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde koleksiyon ürünlerine ait action figure, büst, statue, premium format, legendary scale gibi kavramlar tanımlanmış, daha sonra ise bu koleksiyon ürünlerinin sergilemelerine ait tasarım kriterleri sınıflandırması yapılmıştır. Kriter sınıflandırmasında; sergilenen figürlerin ölçeklerine göre ölçülendirme, sergileme ünitelerinin iç mekanda kullanım yerlerine göre yerleşim, dış etkenlerden korunma düzeylerine göre güvenlik, sergilemede kullanılacak ışık kaynaklarına göre aydınlatma ve sergileme yüzeylerinde kullanılan renk ve malzemelere göre algı başlıkları altında ele alınmıştır. Çalışma sonucunda bu üst başlıklar geliştirilmeye açık tasarım kriterleri olarak ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Asia Minor Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 198
Atıf : 350
Asia Minor Studies