Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 54
 Görüntüleme 240
 İndirme 77
 Sesli Dinleme 1
NİTEL ARAŞTIRMALARDA E-GÖRÜŞME TEKNİĞİ
2020
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı son yıllarda nitel araştırmalarda yaygın biçimde kullanılmaya başlanan ve e-posta (elektronik posta) aracılığıyla gerçekleştirilen e-mail görüşmenin (elektronik-posta görüşmenin) nasıl bir araştırma tekniği olduğunu açıklamak ve yüz yüze görüşme ile kıyaslandığında ne tür avantajlara ve dezavantajlara sahip olduğu sorusuna cevap aramaktır. Ayrıca bu alanda Türkçe literatüre katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. E-görüşme, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, aynı anda farklı coğrafi bölgelerde yaşayan çok sayıda kişiye ulaşmayı sağlayan bir tekniktir. E-görüşme bilgisayar aracılığıyla gerçekleşen bir iletişim biçimidir ve yüz yüze görüşmeden farklı imkânlara ve sınırlılıklara sahiptir. Bu imkânlar ve sınırlılıklar makalede öncelikle araştırmacı katılımcı arasındaki ilişki ve beden görünmeksizin gerçekleşen etkileşimin bu ilişkiye etkisi üzerinden gösterilmeye çalışılmıştır. Bedensiz etkileşimin sağladığı veri, sözel olmayan anlık ifade ve ipuçlarını ayrıca katılımcının sosyal ve fiziki bağlamının bilgisini veremez. Bu nedenle, dış dünyadan görece yalıtılmış, düzenlenmiş ve hatta üretilmiş yazılı verinin niteliği ve katılımcının öznel ve toplumsal gerçekliği temsili üzerinde durulmuştur. Son olarak e-görüşmelerde iki temel araştırma etiği prensibi olarak bilgilendirilmiş rıza ve gizlilikten bahsedilmiştir. Gizlilik açısından sabit ve tüm araştırmalar için geçerli olacak etik kurallardan çok “konumlandırılmış etik” mülakatın esnek doğasına daha uygun bir prensip olarak önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

E-Communication Techniques in NITEL Research
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this article is to explain how e-mail conversation (e-mail conversation) is a research technique, which has started to be widely used in quality research in recent years and is carried out via e-mail (e-mail) and to find answers to the question of what kinds of advantages and disadvantages it has when compared to face-to-face conversation. It is also intended to contribute to Turkish literature in this field. E-conversation is a technique that allows you to reach a large number of people living in different geographical areas at the same time, without time and space limit. E-conversation is a form of communication that occurs through a computer and has different possibilities and limits without face-to-face conversation. These possibilities and limitations are first and foremost sought to be demonstrated in the article through the impact of the relationship between the researcher and the invisible interaction of the body on this relationship. The data provided by the non-body interaction, the non-verbal instant expressions and clues cannot also provide the knowledge of the participant’s social and physical context. Therefore, the nature of the written data relatively isolated, organized and even produced from the external world and the representation of the subject and social reality of the participant are focused. Finally, in e-conversations, two basic research ethics principles are informed of consent and confidentiality. More “localized ethics” than the ethical rules that will be confidential and applicable to all research is suggested as a principle more suitable for the flexible nature of the conversation.

Anahtar Kelimeler:

E-interview Technique In Qualitative Research
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to define electronic-mail interview, which becomes prevalent in recent years in qualitative research and, to find answers to the question that what kind of advantages and disadvantages have e-interviews with comparison to face-to-face interviews. This paper also aims at contributing to the Turkish body of literature on qualitative study. Without any constraints on time and place, e-interview technique renders possible to get access to many people from different regions simultaneously. Unlike face-to-face interview, e-interview is the computer mediated communication and has some potentiality and limitation peculiar to it. The potentiality and limitation of e-interview is first discussed in interaction and relation between the researcher and participant. The bodiless interaction during e-interview gives no data onto clues to spontaneous, nonverbal communication. For this reason it is focused on the quality of written data sent by participant via e-mail, which is being produced in an isolated context. The written data’s ability to represent participant and social world is also discussed. Lastly, it is talked about informed consent and confidentiality as the basic principles of research ethic and, due to flexible and changing nature of interview, it is urged to apply situated ethic than universal ethic rules

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.357
2023 Impact/Etki : 0.181
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi