Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 84
 Görüntüleme 12.566
 İndirme 2.411
 Sesli Dinleme 23
Nitel Bir Araştırma Tekniği Olarak: Görüşme
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Görüşme nitel araştırmalarda sık tercih edilen, sosyal gerçekliği ortaya çıkarmada derinlemesine araştırma yapmak için kullanılan bir veri toplama tekniğidir. Görüşülen kişiler ile yüz yüze veri toplamak araştırmanın derinliğini artıran bir faktördür. Sosyal bilimlerde çalışılan şiddet, ihmal, istismar, kadın, çocuk, evlilik, farkındalık, algı farklılıkları vb. birçok konuda verilerin toplanmasında görüşme türleri kullanılmaktadır. Görüşme sürecinde elde edilen veriler nicel araştırmalar gibi sayılar ile işlenememekte olup görüşme sürecinde konu ile ilgili birçok faktör ortaya çıkmaktadır. Bu faktörlerin değerlendirilmesi ve verilerin işlenmesi çok boyutlu bir süreci kapsamaktadır. Bu süreci başarı ile sürdürmek ve sonuca ulaşmak için nitel bir araştırma yöntemi olan görüşmenin bilinmesi ve anlamlandırılabilmesi önemli bir unsurdur. Bu kapsamda makalede, araştırma tekniklerinde kullanılmakta olan görüşme tekniği ve türleri açıklamak amaçlanmaktadır. Gerçekleştirilen araştırmalarda sosyal gerçekliği kavrama sürecinde görüşme tekniğinin kullanılmasının yeri, önemi, gerekliliği üzerinde durulmuştur. Bir araştırma tekniği olarak görüşmenin ne olduğu, gerekçesi, görüşme türleri, görüşmenin uygulanması, görüşme yapılacak kişilerin seçilmesi, görüşmenin yönetilmesi, görüşme sürecinde verilerinin kaydedilmesi, görüşme verilerinin çözümlenmesi, görüşme tekniğinin kuvvetli ve zayıf yönleri gibi konularda genel değerlendirme yapmak amaçlanmış olup çözüm önerileri geliştirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Qualification As A Research Technique: Interview
2020
Yazar:  
Özet:

Interview quality is a data collection technique that is often preferred in research, which is used to conduct deep research in the discovery of social reality. Collecting face-to-face data with the people encountered is a factor that increases the depth of research. Violence, negligence, abuse, women, children, marriage, awareness, perception differences, etc. Many types of conversations are used in the collection of data on topics. The data obtained during the interview process cannot be processed with numbers such as quantitative research and many factors relating to the subject appear during the interview process. The assessment of these factors and the processing of data is a multi-dimensional process. The knowledge and understanding of the conversation, which is a qualitative research method for the success of this process and the achievement of the conclusion, is an important element. In this context, the article aims to explain the techniques and types of conversation used in research techniques. The research conducted in the process of understanding social reality focused on the place, importance, necessity of the use of the conversation technique. As a research technique, it was intended to make a general assessment on topics such as what the conversation is, the reason, the types of the conversation, the application of the conversation, the selection of the people to be discussed, the management of the conversation, the recording of the data in the conversation process, the analysis of the conversation data, the strengths and weaknesses of the conversation technique and the proposals for solutions were developed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini