Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 67
 İndirme 15
İşsizlerde Yaşam Doyumunu Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi: Dünya Değerler Araştırması Verisinden Türkiye Analizi
2021
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma işsizlerin sosyo-demografik özellikleri ve yaşadıkları hane özellikleri ile yaşam doyumu düzeyleri arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırma nicel araştırma deseninde kesitsel tarama yönteminde yürütülen Dünya Değerler Araştırmasının dört (2001-2007-2011-2018) dalgasından elde edilen verilerin analizi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunda 650 işsiz yer almaktadır. Araştırma sonuçlarına göre, işsizlerin cinsiyet ve eğitim düzeylerine göre yaşam doyumu puanları fark oluşturmamaktadır. İşsizler arasında orta yaş grubundaki ve medeni durumuna göre evli olanların yaşam doyumu puanları daha düşüktür. Bireylerin gelir düzeyi ve algılanan sağlık ile yaşam doyumu puanları arasında pozitif korelasyon tespit edilmiştir. Sahip olunan çocuk sayısı arttıkça ve algılanan sosyal sınıf düştükçe yaşam doyumu puanları azalmaktadır. Araştırmanın bulguları işsizlere yönelik psikososyal destek hizmetlerinin içeriğine katkı vermesi beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

İşsizlerde Yaşam Doyumunu Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi: Dünya Değerler Araştırması Verisinden Türkiye Analizi
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the relationship between the socio-demographic characteristics of the unemployed and the household characteristics in which they live and the levels of life satisfaction. The research was carried out by the analysis of the data obtained from the four waves of the World Values Research (2001-2007-2011-2018) conducted in the quantial research pattern in the cutting-edge scan method. The research group has 650 unemployed people. According to the results of the study, unemployed life satisfaction scores don’t make differences according to gender and education levels. Among the unemployed, those in the middle age group and who are married according to their civic status have a lower life satisfaction score. Positive correlation between the income level of individuals and the detected health and life satisfaction points has been identified. As the number of children in possession increases and the social class that is perceived falls, the life satisfaction points decrease. The findings are expected to contribute to the content of psychosocial support services for unemployed.

Investigation Of The Factors Affecting Life Satisfaction Of The Unemployed: A Turkey Analysis From The World Values Survey Data
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the relationship between the socio-demographic characteristics and household characteristics of the unemployed and their life satisfaction. The research was carried out by analyzing the data obtained from four (2001-2007-2011-2018) waves of the World Values Research conducted in the quantitative research design in a cross-sectional method. The analysis included 650 participants. The findings indicated that the life satisfaction scores of the unemployed according to their gender and education level do not make a difference. Among the unemployed, life satisfaction scores of those in the middle age group and married according to their marital status were found to be lower. There was a positive correlation between the income level of individuals and their perceived health and life satisfaction scores. As the number of children owned and perceived social class decreases, life satisfaction scores decrease too. The findings of the research could have a significant contribution when designing the curriculum psychosocial support services for the unemployed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 742
Atıf : 5.832
2023 Impact/Etki : 0.434
Toplum ve Sosyal Hizmet