Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
SINIF TEKRARI UYGULAMASINA İLİŞKİN SINIF ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Eğitim sisteminin temel amacı, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, genel kültür bilgisi olan, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunabilecek insanlar yetiştirmektir. Öğrencilerde istenilen davranışların geliştirilmesi için bu sistemin değerlendirilmesi, planlanan davranışlardan hangilerinin geliştirildiği, hangilerinin geliştirilemediğinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Öğrencinin istenilen davranışlara ulaşıp ulaşmadığı yapılan ölçme ve değerlendirmeyle belirlenmektedir. Ölçme, gözlenen bir duruma, belirlenmiş kurallara uygun değer verme ve sayısallaştırma işlemidir. Eğitim sisteminin değerlendirilmesi için sistemin, amaçlarını ne ölçüde yerine getirdiği ve varsa engelleyici öğelerin neler olduğunun belirlenmesi gerekir.Bu çalışmanın amacı; sınıf tekrarına ilişkin sınıf öğretmenlerinin görüşlerinin incelenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu Bartın ilinde çalışmakta olan 50 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden betimsel model kullanılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak 5 maddeden oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme formunun hazırlanmasında uzman görüşü alınmıştır. Elde edilen verilerin analizinde istatistiksel işlemlerden yüzde kullanılmıştır. Araştırma sonucunda sınıf öğretmenlerinin %84’ü sınıf tekrarı yapılmaması sonucunda öğrencilerin üst sınıflardaki derslerde güçlük çekileceğini,%76’sı sınıf tekrarı yapılmamasının, öğrencileri ileride girecekleri sınavları olumsuz etkileyeceğini,%60’ı öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaması durumunun öğretmen otoritesini zayıflatmayacağını,%100 öğrencilerin sınıf tekrarı yapma durumunun veli onayına sunulmasını doğru bulmadıklarını ve %80’i sınıf tekrarı yapılmaması durumunun öğrencilerin ders çalışma davranışlarını olumsuz etkileyeceğini ifade ettikleri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Recognition of the opinions of the teachers on the application of the SINIF
2020
Yazar:  
Özet:

The main objective of the educational system is to educate people who are consistent with the principles and principles of Atatürk in the National Education Basic Act, with general cultural knowledge, who can contribute to economic, social and cultural development. In order to develop the behaviors desired in students, the evaluation of this system is necessary to determine which of the planned behaviors are developed and which are not developed. The student is determined by measuring and assessing whether he has achieved the desired behavior. Measurement is a process of valuation and numerization according to a observed situation, the defined rules. To evaluate the education system, it is necessary to determine how much the system fulfils its objectives and what obstacles are. The purpose of this study is to study the opinions of class teachers about the class repetition. The study group consists of 50 class teachers working in the province of Bartin. In the research methods of quality research have been used imagistic models. The study used a semi-configured conversation form consisting of 5 items as a data collection tool. Specialist opinion was taken in the preparation of the semi-configured interview form. Percentage of the statistical processes were used in the analysis of the data obtained. The study found that 84% of class teachers did not repeat classes, and that 76% did not repeat classes, and that 60% did not weaken the authority of the teachers, and that 100% did not find the status of repeat classes correct, and that 80% did not repeat classes, and that 80% did not repeat classes, and that 80% did not repeat classes, and that 80% did not repeat classes, and that 80% did not repeat classes, and that 80% did not repeat classes, and that 80% did not repeat classes, and that 80% did not repeat classes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 672
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal