Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
ŞEYH MAHMÛD ZOKAYDÎ’NİN “KİTÂB ÂDÂBİ’L-HUKÛK VE HÜSNİ’S-SUHBE” ADLI ESERİ BAĞLAMINDA ÂDÂB-I MUÂŞERET İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ
2017
Dergi:  
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, gerek doğu medrese geleneğinin ve gerekse tasavvufta Nakşibendilik/Halidîlik ekolünün önemli temsilcilerinden olan Şeyh Mahmûd Zokaydî’nin “Kitâb Âdâbi’l-Hukûk ve Hüsni’s-Suhbe” adlı eseri bağlamında âdâb-ı muâşeret ile ilgili görüşleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Zokaydî, zikredilen eserinde dini ve dünyevi açıdan sorumluluk sahibi bireylerin çok yönlü olan sosyal ilişkilerinde riayet etmesi gereken kurallar üzerinde yoğunlaşmakta, islâmî/tasavvufî bir bakış açısıyla ideal insan ve erdemli bir toplumun şekillenmesini hedeflemektedir.  

Anahtar Kelimeler:

He is the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness to the wicked, the one who gives righteousness.
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, it was tried to identify the views of the tradition of the Eastern Medrese and if necessary the important representatives of the Nakshibendilik/Halidîl ekol in Tasavufta, Sheikh Mahmoud Zokaydî’s “Kitâb Adâbi’l-Hukûk and Hüsni’s-Suhbe” in the context of the work. Zokaydî focuses on the rules that religious and worldly responsible individuals should follow in their diverse social relationships, aiming at the formation of an ideal human and decent society from an Islamic/Tasavvufic point of view.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 188
Atıf : 1.410
2023 Impact/Etki : 0.071
Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi