Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 26
BİRLEŞİK KRALLIKTA SİBER EKONOMİK SUÇLARA YÖNELİK KOLLUK FAALİYETLERİ SORUNLARININ İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Güvenlik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Artan siber tehditler nedeniyle siber suçlar pek çok ülke tarafından ‘Birinci Öncelikli’ ulusal güvenlik riski olarak nitelendirilmektedir. Bu ciddi riske tepki olarak hükümetler siber suçların önlenmesi programlarına ciddi yatırımlar yapmaktadır. Internetin ağlarla birbirine bağlı küresel karakterinin siber suçların kolluğuna ciddi zorluklar yaratması nedeniyle, siber suçlarla etkin mücadele için uzmanlığa ve teknik yeteneklere ihtiyaç duyulduğu aşikârdır. Siber suçların kolluğu hakkındaki önceki bilimsel araştırmalar yerel polisin uzmanlık eksikliğinin olduğunu ve bunun siber suçlarla mücadeleyi sekteye uğrattığını ortaya koymaktadır. Kolluk kuvvetleri siber suçlarla mücadele kapasitelerini arttırmak kapsamında uzman siber suçlarla mücadele birimlerini ihdas etmeye devam etmektedir. Fakat literatürde siber ekonomik suçlarla mücadele eden uzman birimlerin karşılaştığı sorunları uzman kolluk kuvvetlerinin gözünden ortaya koyan çalışma sayısının az olması dikkat çekicidir. Literatürdeki bu bilgi açığını gidermek maksadıyla Birleşik Krallık siber suçlarla mücadele birimlerinde görevli uzman polis memurları ile icra edilen yarı yapılandırılmış mülakatlardan elde edilen veriler tematik analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Uluslararası işbirliği eksikliği, suç olaylarının kolluğa yeterince bildirilmemesi ve mağdurların siber suçlar farkındalık eksikliği en önemli sonuçlar olarak ortaya çıkmıştır. Özel firmaların siber ekonomik suçların kovuşturulmasına katılımı konusunda ise polis memurlarının etik kaygılar nedeniyle çekimser oldukları görülmüştür. Siber suçlarla mücadelede kamu-özel sektör işbirliğinin siber suçlarla mücadelenin etkinliğini arttıracak önemli bir çözüm olduğu değerlendirilmektedir. Avrupa Birliği (AB)’nin Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA)’nı yeniden yapılandıran yeni siber güvenlik yasası (Regulation 2019/881) siber suçlarla mücadelede kamu-özel sektör işbirliği kapsamda atılmış önemli bir adımdır. Fakat çalışmamızın sonuçları siber güvenliğin dünya çapında sağlanması için bu inisiyatifin AB üyesi olmayan ülkeleri de kapsaması gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Examining The Challenges Of Policing Economic Cybercrime In The Uk
2020
Yazar:  
Özet:

Cybercrime has received the ‘Tier One’ national security risk status in many countries due to the increased cyber threats. In response to this severe threat, governments have announced a substantial amount of investment in cybercrime prevention programmes. It is evident that tackling cybercrime requires expertise and cybersecurity skills as the networked global nature of the Internet pose significant challenges to policing cybercrime. Previous policing cybercrime studies illustrated that local police officers lack the technical skills, which obviously hampered the fight against cybercrime. Police forces continue enhancing their ability to tackle cybercrime through specialised cybercrime units. Nevertheless, there is a dearth of empirical research examining policing problems of economic cybercrime through the lenses of expert police officers working in cybercrime departments. This empirical research addresses this knowledge gap in the literature. A thematic analysis method was employed to analyse semi-structured interviews conducted with expert police officers working at cybercrime departments in the United Kingdom. Lack of international cooperation, underreporting of economic cybercrime incidents and lack of victim awareness emerged as key challenges. Police officers’ views regarding private sector involvement in policing economic cybercrime appear to be tentative due to ethical concerns. Public-private partnership in combatting cybercrime appears to be an effective solution to enhance the effectiveness of combatting cybercrime. European Union (EU)’s new Cybersecurity Act (Regulation 2019/881), which restructures the European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) is the latest example of public-private partnership in combatting cybercrime. However, the results of this study suggest that the scope of this initiative should be extended to non-EU countries to maintain global cybersecurity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Güvenlik Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 786
Güvenlik Bilimleri Dergisi