Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 75
 İndirme 37
Terörle ve Diğer Suçlarla Mücadelede Kolluğun Sosyal Medya Kullanımının Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Güvenlik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya; düşüncelerin, fikirlerin, deneyimlerin, durumların resim, mesaj ve video gibi iletişim yöntemleri ile paylaşıldığı, internet tabanlı bir mecradır. Sosyal medyada, medya ve kullanıcıları arasında bir sınır olmadığı için herkes görüşlerini, fikirlerini, bilgilerini paylaşarak katılım sağlar, katkı yapar ve geri bildirimde bulunur. Bu nedenle kolaylıkla sosyal hareketler planlanarak başlatılır ve yönetilebilir. Sosyal medyanın böyle bir mecra olmasının birçok faydasının yanında güvenlik açısından sakıncaları da mevcuttur. Çünkü paylaşımlar kaynağın amacına yönelik olarak içerisinde zararlı içerikleri de barındırabilmektedir. Özellikle zararlı bilgilerin belli bir denetim süzgecinden geçirilmeksizin paylaşılmasına aracılık etmesi nedeniyle, toplumsal düzen, istikrar ve güvenlik açılarından büyük riskler de taşımaktadır. Teröre karşı mücadelede teknolojinin etkin kullanılması, hak ve özgürlüklerde, güvenlik adına yapılan sınırlandırmaları azaltabilir. Son dönemlerde gelişen teknoloji ile sosyal medya, kolluk kuvvetlerince de etkin olarak kullanılmaya başlanmıştır. Ülkemizde geçmişte terör örgütleri ve suçla mücadelede kolluk kuvvetleri tarafından internet ve sosyal medyanın kullanımı reaktif bir anlayışla yürütülürken günümüzde ise proaktif anlayışa doğru bir yönelme başlamıştır. Bu çalışmada terörle ve suçla mücadelede sosyal medyanın kolluk tarafından kullanılma şekli ile ilgili mevcut durum ortaya konulmuştur. Suçla mücadele etmede ve suçluların tespitinde sosyal medyanın kullanılmasındaki eksiklikler ve ihtiyaçlar nitel araştırma yöntemleriyle incelenmiştir. Görüşme yöntemine, özellikle jandarma ve polis teşkilatlarında bilişim suçları ile mücadele kısımlarında çalışan veya çalışmış kişiler dâhil edilmiştir. Elde edilen veriler betimsel analiz metodu ile analiz edilmiştir. Bu çalışma sonucunda elde edilen bilgiler, genel kolluğu oluşturan polis ve jandarmanın terör ve suçla mücadelede sosyal medyayı daha etkin kullanmasına ışık tutabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Social Media In The Fight Against Terrorism and Other Crimes
2020
Yazar:  
Özet:

Social media is an internet-based platform where thoughts, ideas, experiences, situations are shared by means of communication such as images, messages and videos. In social media, there is no limit between the media and its users, everyone participates, contributes, and makes feedback by sharing their opinions, ideas, and information. Therefore, social movements can easily be initiated and managed by planning. In addition to the many benefits of social media being such, there are also disadvantages in terms of security. Because the shares can also contain harmful contents within the purpose of the source. Especially because it facilitates the uninterrupted sharing of harmful information through a specific control facility, it also carries great risks in terms of social order, stability and security. The effective use of technology in the fight against terror may reduce restrictions on rights and freedoms, in the name of security. In recent times, with the advanced technology, social media has started to be used effectively by the law enforcement. In our country, in the past, the use of the internet and social media by terrorist organizations and law enforcement forces in the fight against crime was carried out with a reactive understanding, while today, a direction towards proactive understanding has begun. This study reveals the current situation in the way social media is used by law in the fight against terrorism and crime. The shortcomings and needs in the use of social media in the fight against crime and in the detection of criminals have been studied by quality research methods. The method of interview included persons who worked or worked in the departments for the fight against cyber crime, especially in the police and police agencies. The data obtained was analyzed using the visual analysis method. The information obtained from this study will make it clear that the police and gendarmery that form the general arm can use social media more effectively in the fight against terrorism and crime.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Güvenlik Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 781
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini