Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
G7 Ülkelerinin Üretim Kapasitesi, Beşeri Sermaye Ve Yetenek Rekabetçiliği Performansları Açısından Birbirlerine Olan Benzerliklerin Analizi: KNN (En Yakın Komşu) Algoritması İle Bir Uygulama
2022
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Özellikle gelişmiş ülkelerin üretim kapasitesi, beşeri sermaye ve yetenek rekabetçiliği performansları boyutlarının uyum içinde olmasıyla küresel ekonominin gelişimi sağlanabilmektedir. Buna göre araştırmada, dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip G7 grubu ülkelerinin üretim kapasitesi, beşeri sermaye ve yetenek rekabetçiliği performansları açısından söz konusu ülkelerin birbirlerine olan uzaydaki konumları KNN (en yakın komşu) algoritması ile incelemiştir. Bulgulara göre, birbirlerine en fazla komşu, benzer veya uyum içinde olan ülkelerin sırasıyla İngiltere, Almanya, Kanada, Fransa ve Japonya olduğu tespit edilmiştir. ABD’lerinin diğer ülkeler ile daha az uyum göstermesinin sebebi üretim kapasitesi ve yetenek rekabetçiliği performanslarının diğer ülkeler içinde en fazla, beşeri sermaye seviyesinin ise diğer ülkeler içinde en az olmasından kaynaklanmıştır. Bunun yanında, İtalya’nın üretim kapasitesi seviyesinin diğer ülkeler içinde en az ve seviyenin diğer ülkeler ile belirgin farklılıklar olmasından dolayı diğer ülkeler ile daha az uyum içinde olmuştur. Buna göre, ABD ve İtalya’nın diğer ülkeler ile uyum içinde olması için ABD için beşeri sermaye, İtalya’nın ise üretim kapasitesi seviyesini artıracak faaliyetler yapması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the similarities between the G7 countries in terms of production capacity, human capital and competitiveness performance: an application with the KNN (Najust Neighbor) algorithm
2022
Yazar:  
Özet:

In particular, the development of the global economy can be achieved by harmonizing the dimensions of the production capacity of developed countries, human capital and competitiveness performance. According to the study, the G7 group of countries with the world’s most developed economies has studied the position in space of the countries in terms of their production capacity, human capital and competitiveness performance using the KNN (the closest neighbor) algorithm. The findings have found that the countries that are most neighboring, similar or harmonious to each other are, respectively, Britain, Germany, Canada, France and Japan. The reason that the United States is less compatible with other countries is because the production capacity and capacity competitiveness performance are the highest in other countries and the level of human capital is the lowest in other countries. In addition, Italy's production capacity level has been less consistent with other countries due to the lowest in other countries and the level has been less consistent with other countries due to significant differences with other countries. According to this, the conclusion has been that the United States and Italy must carry out activities to increase the level of human capital for the United States to be in harmony with other countries, while Italy must carry out activities to increase the level of production capacity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 343
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)