Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Türk Kadını Dergisinde (1966-1974) Kadın Hakları Hakkındaki İki Argüman
2017
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, 1966 ve 1974 yılları arasında yayınlanmış olan Türk Kadını  dergisinde geliştirildiği şekliyle, Türkiye’de kadın hakları ve bu hakların  uygulanmaması hakkında iki argüman sunmaktadır. Çalışmamız nicel değil, nitel  bir çalışma olup, sadece belli bir söylemin varlığına işaret etmeyi amaçlamaktadır  söz konusu söylemin etkisini ispat etmek çalışmamız kapsamına girmemektedir.  Çalışmamızın sonuçları, kadın haklarıyla ilgili daha önce çalışılmamış bazı  argümanların varlığını göstererek Türkiye’de kadın çalışmaları alanına katkıda  bulunmaktadır ayrıca çalışma tarihsel medya çalışmalarının daha geniş ampirik  kadın çalışmaları alanı için olan değerine işaret etmektedir. Çalışmada söz konusu  olan iki argüman sırasıyla, Anadolu kadınlarının eksik kurtuluşu argümanı (IEAWA)  ve kurtulmuş ama özgürleşmemiş kadın argümanıdır (EUTWA). Her iki argüman  Türk kadınlarının haklarının uygulanmaması hakkında farklı açıklamalara işaret  ederken, her ikisi de Anadolu kadınlarının bağlam ve koşullarına odaklanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Özet:

This article presents two arguments about women’s rights in Turkey and the lack of their implementation, as developed in the Türk Kadını magazine, published between 1966 and 1974. Our study is qualitative rather than quantitative, aiming at pointing to the existence of a certain discourse rather than to prove its impact. The results of our study contribute to the wider field of Turkish women’s studies, by showing the presence of certain arguments concerning women’s rights that has not been previously studied; moreover, our study points to the value of historical media studies to the wider field of empirical women’s studies. The two arguments are the incomplete emancipation of Anatolian women argument (IEAWA) and the emancipated but unliberated Turkish women argument (EUTWA), respectively. While the two arguments point to different explanations for the lack of implementation of Turkish women’s rights, both focus on the context and conditions of Anatolian women.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.651
2023 Impact/Etki : 0.182
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi