Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 31
 İndirme 3
Türkiye’de Müzik Eğitimi Alanında Görme Engelli Öğrenci ve Öğretmenlere Yönelik Yapılan Akademik Çalışmaların İncelenmesi
2022
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Türkiye’de müzik eğitimi alanında görme engelli öğrenci ve öğretmenlere yönelik yapılan çalışmaların incelenmesi ve bu kapsamda konuya ilişkin öneriler sunmayı amaçlamaktadır. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması deseni kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak “doküman analizi” kullanılmıştır. Verilerin analizinde ise doküman incelemesi ile elde edilen veriler “betimsel analiz” yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma kapsamında belirlenen temalar doğrultusunda, kodlanan kavramların kullanım sıklığı frekans değerleri saptanmıştır. Araştırmada elde edilen bulgular sonucunda konu kapsamında doktora tezine rastlanmadığı, en fazla tez çalışmasının Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yapıldığı, 2019-2020 yıllarında çalışmaların arttığı, en fazla çalışmanınn nitel desende yapıldığı görülmektedir. Bunun yanında, veri toplama araçlarından en fazla görüşme formuna yer verildiği, çalışmaların çoğunlukla görme engelli lisans öğrencileri ile yapıldığı, konu kapsamanında en fazla çalışmanın müzik öğretmenlerinin ders süreci ve kazanımlarına yönelik olduğu ve mesleki müzik eğitimine yönelik çalışmanın fazla olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma; Türkiye’de müzik eğitimi alanında görme engelli öğrenci ve öğretmenlere yönelik yapılan çalışmaların incelenmesi ve bu kapsamda konuya ilişkin öneriler sunmayı amaçlamaktadır. Araştırma; nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması deseni kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak “doküman analizi” kullanılmıştır. Verilerin analizinde ise; doküman incelemesi ile elde edilen veriler “betimsel analiz” yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma kapsamında belirlenen temalar doğrultusunda, kodlanan kavramların kullanım sıklığı frekans değerleri saptanmıştır. Araştırmada elde edilen bulgular sonucunda; konu kapsamında doktora tezine rastlanmadığı, en fazla tez çalışmasının Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yapıldığı, 2019-2020 yıllarında çalışmaların arttığı, en fazla çalışmanınn nitel desende yapıldığı görülmektedir. Bunun yanında, veri toplama araçlarından en fazla görüşme formuna yer verildiği, çalışmaların çoğunlukla görme engelli lisans öğrencileri ile yapıldığı, konu kapsamanında en fazla çalışmanın müzik öğretmenlerinin ders süreci ve kazanımlarına yönelik olduğu ve mesleki müzik eğitimine yönelik çalışmanın fazla olduğu ortaya çıkmıştır.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 600
Atıf : 2.826
Quarter
Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q1
57/239

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi