Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 83.462
 İndirme 792
 Sesli Dinleme 56
NİSA SURESİ 34. AYET BAĞLAMINDA KUR’AN VE SÜNNETE GÖRE KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ VE KADINLARIN DÖVÜLMESİ MESELESİ
2017
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

İslamî inanca göre, kadın-erkek bütün fertler gerek görev ve sorumlulukları gerekse hak ve ödevleri bakımından eşit yaratılmıştır. Bu eşitlik bir bütünü tamamlayan parçalar mesabesindedir. Aile içerisinde, kadının görev ve sorumlulukları ayrı; erkeğin görev ve sorumlukları ayrıdır. Bu görev ve sorumlukların farklı olması veya fiziki bakımdan birinin daha güçlü olması, bir tarafın diğer taraftan üstün olduğu hakkını vermez. Buna rağmen geçmişten günümüze kadar kadın-erkek eşitliği ve kadınların dövülebileceği iddiası tartışılmıştır. Söz konusu iddianın dinî bir nassa dayandırılması, durumu daha da karmaşık bir hale getirmektedir. Bu iddianın ortaya atılması özellikle Nisa Suresi 34. ayetinin içeriğindeki bazı kavramlara faklı anlamlar verilmesi neticesinde olmuştur. Bu kavramlar incelendiğinde kelime ve terimlerin farklı anlamlandırmak suretiyle problemin doğru bir anlayışla çözülebileceğini görmek mümkün görülmektedir. Bu makalemizde söz konusu ayetin anlamlandırılmasında özellikle “kavvam” “nüşûz” ve “darb/darabe” kelimeleri üzerine Kur’an’ın anlam bütünlüğü içerisinde odaklanılarak ve Hz. Peygamber’in uygulamaları incelenerek bir sonuca varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.326
Route Education and Social Science Journal