Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 7
MARKA VE MARKALAŞMA SORUNLARI: DÜNYA VE TÜRKİYE'DEN ÖRNEKLER
2018
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Markalar ilk çağlardan beri farklılaşma aracı olarak kullanılmaktadır. Zira birbirine benzeyen marka olmayı başaramayan ürün veya hizmetler herhangi bir önem arz etmemekte zamanla silinip gitmektedir. Bu noktada uzun vadede sürdürülebilir başarı için markalar işletmelerin en önemli değeri haline gelmiştir. Özellikle yoğun rekabetin yaşandığı günümüz pazarlarında tüketici odaklı olmak, güncel kalabilmek, hız ve esneklik markaların olmazsa olmaz hususlarından biri haline gelmiştir. Bu çalışmada markalaşma ve marka geliştirmenin temelinde yer alan hususlar analiz edilmiş Dünya ve Türkiye'den örneklerle markalaşma sorunları incelenmiştir. Markalaşma sürecinde yaşanan temel sorunlar kültür, renk ve dil olmak üzere sınıflandırılmış bu hususlar göz önüne alınarak işletmelere çeşitli tavsiyelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.796
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi